İftar vaktinde silahlı market soygun

Beylikdüzü'nde iftar vaktinde ortalığın sakinliği fırsat bilen gaspçılar, pompalı tüfek ve silahla market bastı. Yüzleri maskeli olan gaspçılar, önce markettekileri rehin aldı, ardından da kasada bulunan bin TL'yi alarak kayıplara karıştı....

Google Haberlere Abone ol
İftar vaktinde silahlı market soygun

Beylikdüzü'nde iftar vaktinde ortalığın sakinliği fırsat bilen gaspçılar, pompalı tüfek ve silahla market bastı. Yüzleri maskeli olan gaspçılar, önce markettekileri rehin aldı, ardından da kasada bulunan bin TL'yi alarak kayıplara karıştı. Gasp anı marketin güvenlik kamerasına ise saniye saniye yansıdı.

Olay Kavaklı sahilinde bir markette yaşandı. Dün akşam saatlerinde gerçekleşen olayda soygunculardan biri pompalı tüfekle, diğeri ise tabanca ile markete girdi. Yüzü maskeli ve elinde pompalı tüfek olan gasp zanlısı, marketteki kişileri rehin aldı. Diğer gasp zanlısı ise tabancayı kasada bulunan market sahibine doğrulttu. Elinde pompalı tüfek olan şahıs etrafı kontrol ederek kasadaki paraları poşete doldurdu. Paraları alan soyguncular hızla marketten çıkarak beyaz bir araca binerek kayıplara karıştı.

İşyeri sahibinin eşi Müzeyyen Onur, tam iftar vaktinde 2 kişinin elinde silahlarla markete girdiğini söyledi. Olay sırasında eli silahlı kişileri görünce çok korktuğunu ifade etti. İşyeri sahibinin oğlu Caner Onur ise elinde silahlı kişileri görünce arka taraftaki odaya geçtiğini ve kapıyı kilitlediğini belirtti. Daha sonra gasp zanlıların peşinden geldiğini belirten Caner onur, “Kapıyı kilitlediğim için gasp zanlıları kapıyı açamadı ve benim silah alacağımı düşündüler. Bu sırada telaşa kapılan gasp zanlıları alelacele babamın yanına giderek kasadan paraları alıp kaçtılar. Biz hemen dışarı çıktık. Gasp zanlılarının beyaz renkli bir arabaya binerek kaçtıklarını gördüm. Hemen polise haber verdik. Yine 2 ay kadar önce aynı kişilere benzeyen 2 kişi yine evimize girerek 10 binTL'lik elektronik malzeme çaldılar. O zamanda beyaz bir arabaya binerek kaçmışlardı. Evimize giren hırsızlarla marketi gasp eden kişiler birbirlerine çok benziyor. Bir an önce bu şahısların yakalanmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Olay sırasında iftar vakti olduğu için kasayı toparladığını belirten işyeri sahibi Ayhan Onur ise yaşadığı olayı şöyle anlattı: “Eli silahlı 2 kişi markete girince ben mahalleden gençlerin şaka yaptığını zannettim. Çocuklar şimdi işim var dedim. Bu sırada elinde tabanca olan kişi bunun şaka olmadığını gerçek bir soygun olduğunu söyledi ve silahı üzerime doğrulttu. Elinde pompalı tüfek olan eşim ve oğlumun bulunduğu kısma doğru gitti ve sonra geri gelerek kasadaki paraları alıp kaçtılar. Hemen dışarı çıktık beyaz bir arabaya binip kaçtılar. Yetkililerin bir an önce bu şahısları yakalamasını istiyoruz.”

Olay anı güvenlik kameralarına da yansıdı. Görüntülerde; soygunculardan biri pompalı tüfekle, diğeri ise tabanca ile markete giriyor. Yüzü maskeli ve elinde pompalı tüfek olan gasp zanlısı, marketteki kişileri rehin alıyor. Diğer gasp zanlısı ise tabancayı kasada bulunan market sahibine doğrultuyor. Ardından elinde pompalı tüfek olan şahıs etrafı kontrol ederek kasadaki paraları poşete dolduruyor. Paraları alan soyguncular hızla marketten çıkarak kayıplara karışıyor.

CİHAN

Yorumlar