İftar vakti markette silahlı soygun

Bir marketler zincirinin Bayrampaşa'daki şubesine iftar vakti gelen silahlı kişiler, içerideki 3 çalışanı etkisiz hale getirip silahlı soygun gerçekleştirdi. Çalışanları plastik kelepçe ile bağlayan 3 şüpheli, kasada bulunan yaklaşık...

Google Haberlere Abone ol
İftar vakti markette silahlı soygun

Bir marketler zincirinin Bayrampaşa'daki şubesine iftar vakti gelen silahlı kişiler, içerideki 3 çalışanı etkisiz hale getirip silahlı soygun gerçekleştirdi. Çalışanları plastik kelepçe ile bağlayan 3 şüpheli, kasada bulunan yaklaşık 12 bin lirayı alıp yaya olarak olay yerinden kaçtı. Soygunla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Olay, Bayrampaşa Muratpaşa Mahallesi Kosava Caddesi 54 numaradaki markette saat 20.50 sıralarında meydana geldi. Görgü tanıklarının ifadelerine göre biri gözcülük yapan silahlı 3 soyguncu, iftar saatinde markete gelip, silah tehdidiyle çalışanları etkisiz hale getirdi. Çalışanlara "Sizinle işimiz yok" dedikten sonra plastik kelepçeyle bağlayan soyguncular, iki kasadan birinde bulunan paraları alarak olay yerinden ayrıldı. Yaya olarak kaçan soyguncular, ara sokaklarda izlerini kaybettirmeyi başardı.

Soygun haberi üzerine bölgeye intikal eden polis ekipleri, ara sokaklarda soyguncuların eşkali doğrultusunda çalışma başlattı. Ancak soyguncular izlerini kaybettirmeyi başardı. Polis, soygunun gerçekleştiği marketin etrafına emniyet şeridi çekti. Olay Yeri İnceleme ekipleri, markette delil çalışması yaptı.

ÇOK RAHATTILAR NE MASKE NE ELDİVEN VARDI

Silahlı iki soyguncunun akşam ezanından 10 dakika sonra markete geldiğini belirten Hasan isimli çalışan, "20.57 sularıydı. Biz iftarımızı yapıyorduk rahat bir şekilde. Kapının biri kapalı diğeri açıktı. Açık derken de şey olarak kapalıydı, elleriyle açtılar rahat bir şekilde. Üç kişiymişler biri gözlüyordu. Geldiler, 3 dakika 2 dakika içerisinde halledip gittiler. Silahla girdiler, direkt yüzümüze silah dayadılar. Bizle bir işlerinin olmadığını söylediler, sonra bizi kelepçeleyip plastik kelepçeyle daha sonra... Çok rahattılar, ne ellerinde eldiven ne yüzlerinde maske vardı. 30 yaşlarındaydılar. Tam olarak gün sonu alınmadığı için rakam belli değil. İftardan sonra toplayacaktık." dedi.

SOYGUNDAN 3 DAKİKA ÖNCE PİDE ALMIŞ

Soygun gerçekleşmeden üç dakika önce marketten pide alan İlker Yavuz, yaşananlar hakkında şunları söyledi: "Alt katımda gerçekleşti olay ben üst katta oturuyorum. Olaydan 3 dakika önce marketteydim, pide almak üzere girdim ve eve çıktım. Arkadaşımın bana anlattığı onlar aşağıdan geliyorlar, onlar yukarı doğru gelirken marketten 20-30 metre aşağıda merdivende otururken görüyorlar. Daha sonra onlardan bir tanesinin burada gözcülük yaptığını söylüyorlar. Beyaz gömlekli bıyıklı bir şahsın. Daha sonra diğer iki kişi de o esnada içeri girmiş, içerideki üç tane elemanı bağlayıp kasanın bir tanesini boşalttıktan sonra daha sonra yukarı doğru yaya olarak kaçıp gitmişler." CİHAN

Yorumlar