İfadeleri alınan Hayal ve Yavuz, serbest bırakıldı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili tutuksuz yargılandıkları davada ifade vermeye gitmedikleri için haklarında yakalama kararı çıkartılıktan sonra tutuklanan sanıklar Osman Hayal ve Zeynel Abidin Yavuz serbest bırakıld.

Google Haberlere Abone ol
İfadeleri alınan Hayal ve Yavuz, serbest bırakıldı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili tutuksuz yargılandıkları davada ifade vermeye gitmedikleri için haklarında yakalama kararı çıkartılıktan sonra tutuklanan sanıklar Osman Hayal ve Zeynel Abidin Yavuz serbest bırakıldı.

Dink cinayetiyle ilgili İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava duruşmalarına katılmadıkları için geçtiğimiz günlerde haklarında yakalama kararı çıkartılan davanın tutuklu sanıklarından Yasin Hayal'in kardeşi Osman Hayal ile Zeynel Abidin Yavuz, Trabzon’un Pelitli beldesinde 7 Ocak Salı günü yakalanmıştı. Hayal ve Yavuz, polis ve jandarmadaki işlemlerinin ardından sevk edildikleri Trabzon Adliyesi’nde çıkartıldıkları mahkemece tutuklanarak Bahçecik E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderilmişlerdi.

Hayal ve Yavuz’un ifadelerinin, sanıkların görüntülü olarak sorgu ve işlemlerinin yapılmasını sağlayan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından dün akşam saatlerinde alındığı ve ardından da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıkları belirtildi. CİHAN

Yorumlar