İETT Genel Müdürü Baraçlı: Basın kartı sahiplerine seyahat kısıtlaması yok

İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı, ücretsiz seyahat eden sarı basın kartı sahibi gazetecilere herhangi bir kısıtlamanın olmadığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
İETT Genel Müdürü Baraçlı: Basın kartı sahiplerine seyahat kısıtlaması yok

İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı, ücretsiz seyahat eden sarı basın kartı sahibi gazetecilere herhangi bir kısıtlamanın olmadığını açıkladı. Baraçlı, basın kartı sahipleri ile diğer ücretsiz seyahat edenler için düzenlemenin aynen devam ettiğini söyledi.

İETT’nin 2010 yılından bu yana düzenlediği Toplu Ulaşım Haftası etkinlikleri Fatih Hekimoğlu Ali Paşa İlkokulu’ndaki programla başladı. Etkinliğe İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Programda Hacivat-Karagöz, stand up ve çocukların hazırladığı halkoyunları gösterisi sahnelendi. Okulda ayrıca toplu ulaşımın tarihi seyrini anlatan bir de fotoğraf sergisi düzenlendi.

İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı Toplu Ulaşım Haftası ve etkinlikler hakkında gazetecilere bilgi verdi. Toplu ulaşımın bir kültür olduğunu vurgulayan Hayri Baraçlı, bu kültürün yaygınlaştırılması için de üzerlerine düşen vazifeler olduğunu ifade etti. İlkokullardaki etkinliklerle toplu ulaşım kültürünü yaygınlaştırmayı amaçladıklarını dile getiren Baraçlı ayrıca toplu ulaşım fuar ve sempozyumları da düzenleyecekleri bilgisi verdi.

Toplu ulaşım araçlarını ücretsiz kullanan basın mensuplarına yönelik kısıtlama getirildiği yönündeki soruyu da cevaplayan Baraçlı, “Böyle bir şikayet var. Herhangi bir kısıtlamamız yok. Eskisi gibi aynen o düzenleme devam ediyor. Biz sadece üçüncü şahıslar tarafından böyle bir uygulamanın olmaması için tedbir alıyoruz. Basın kartı sahipleri ve diğer ücretsiz seyahat edenler aynen seyahat etmelerine kendi kartlarını kullandıkları müddetçe devam edecek. Herhangi bir kısıtlamamız yok. ” dedi. Hayri Baraçlı, etkinliğe katılan ve folklor gösterisi yapan çocuklarla da hatıra fotoğrafı çektirdi.

CİHAN

Yorumlar