İdris Naim Şahin: Mesele memleket değil, iktidar meselesi

Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çekmeköy İlçe Teşkilatı’nın Ordulular buluşmasına katıldı.

Google Haberlere Abone ol
İdris Naim Şahin: Mesele memleket değil, iktidar meselesi

Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çekmeköy İlçe Teşkilatı’nın Ordulular buluşmasına katıldı. Başbakan Erdoğan’ın söylemlerini ve yaşananları eleştiren Şahin, “Mesele memleket meselesi ise amenna ama öyle olmadığı çok açık seçik gözüküyor. Mesele kişisel, mesele iktidar, mesele ihtirastan ibaret.” dedi.

Çekmeköy’de bir salonda gerçekleşen buluşmaya İdris Naim Şahin’in yanı sıra CHP Çekmeköy Belediye başkan adayı Selahattin Yıldırım da katıldı. Gündeme ilişkin konuşma yapan Şahin, “Meydanlarda bir cezbe havası var, bir heyecana kapılmışlık var. O kadar heyecana kapılmışlık ki, bazen şehirlerin adları, bazen liderlerin adları, bazen helaller, bazen haramlar birbirinin yerini almakta. Ağızdan çıkanı maalesef kulaklar duyamamaktadır. Bu kadar cezbeye gelmeye gerek yok. Ancak Allah aşkı insanları bu kadar cezbeye getirirse makul görülebilir, mazur görülebilir ve anlaşılır. İhtiras, iktidar hırsı, dünya hırsı insanları bu kadar çileden çıkarmamalı, bu kadar da kendinden geçirmemelidir. Mesele memleket meselesi ise amenna, ama öyle olmadığı çok açık seçik gözüküyor. Mesele kişisel, mesele iktidar, mesele ihtirastan ibaret.” ifadelerini kullandı.

“Kin, nefret, intikam ve öç duygusuyla yola gidilmez, bir yere varılmaz.” diyen Şahin, “Bu memleketin bir tane ‘Öcalanı’ ı vardı, ama bir tane de ‘öç almak için yola çıkmış birine ihtiyacı yok. Öcalanı’ın temsilcileri her hafta, şimdi her gün, her saatte bu memleketin birliği, bütünlüğü, üniter yapısı ve vatan bütünlüğü üzerinde, devlet bütünlüğü üzerinde pervasızca ileriye geriye konuşuyorlar. İşte belki ben burada cezbeye gelebilirim, bu noktada cezbeye gelinebilir ama bu noktada sus pus olacaksın.” şeklinde konuştu.

AK Parti’yi ve Başbakan’ı eleştiren Şahin sözlerini şöyle sürdürdü: “12 Haziran 2009 tarihli Taraf Gazetesi’nin attığı başlıkta ‘AK Parti ile Güleni bitirme planı’ adıyla yayınlanan haberde yan yana olacaksın ama bugün mitralyözlerle, bütün silahlarınla karşı karşıya gelip savaşacaksın. Bir siyasi parti olmayan sosyo-kültürel bir kurumu devletin imkanlarıyla, gücüyle karşına alıp ona adeta savaş açacaksın, açma bir tarafa büyük savaşın haberini, büyük taarruzun haberini bugünden vereceksin. Öç duygularıyla, intikam duygularıyla yola gideceksin. Böyle bir şey yok. Siyasetin tarihinde de yok, Allah-u alem sosyal hayatın, medeni hayatın tarihinde de böyle bir şey yok. Buralarda akıllar, izanlar, vicdanlar sanki tatile çıkmış gibi duruyor. Uyarılar geliyor. Muhalefetten geliyor dinlenmiyor, akil insanlardan geliyor dinlenmiyor, medyadan geliyor dinlenmiyor. Bari ben tarafsızım inşallah dinlenir, inşallah duyulur. Ve son, taze haber, Öcalan’ın temsilcilerinden birisi ‘Kürdistan’ın özerkliğinin yeni durumu 30 Mart’tan sonda değerlendirilecek’, diyor. Duyuyor musun iktidar, duyuyor musun hükümet,? Millet duydu ve milletimiz bunun gereğini, takdirini yapacaktır, yapmaktadır. Bu sözlere kulak tıkayamaz bu ülke, 22 milyon kilometre karenin, Osmanlı İmparatorluğu’nun bugüne dönüşümü, Türkiye Cumhuriyeti’ne dönüşümü bir dünya projesiydi.”

CİHAN

Yorumlar