İDO, Bursa-Kabataş seferlerini durduruyor, BUDO seferleri artıracak

İstanbul Deniz otobüsleri (İDO), yeni yıldan itibaren Bursa-Kabataş deniz otobüsü seferlerinin durdurulacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
İDO, Bursa-Kabataş seferlerini durduruyor, BUDO seferleri artıracak

İstanbul Deniz otobüsleri (İDO), yeni yıldan itibaren Bursa-Kabataş deniz otobüsü seferlerinin durdurulacağını açıkladı. Aynı güzergahta Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından İDO’nun tepki çeken fiyat politikaları sonrası kurduğu Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) seferleri devam edecek. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “İDO’nun hattaki seferlerini durdurmasıyla tabi yolcu talebi artıracaktır. Hem araç sayımızı hem de sefer sayımızı artıracağız." dedi.

İDO, geçtiğimiz yıllarda '1 liradan Bursa-İstanbul' sloganıyla 22 Mart 2012 tarihinde başlattığı Bursa-Kabataş İdobüs seferlerini durdurma kararı aldı. Şirket, İstanbul-İzmir arasındaki yolculuğu 6,5 saate indiren Bursa bağlantılı İstanbul-İzmir seferlerini de bir süre önce durdurmuştu. Cihan muhabirine konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İDO’yu bünyesinde barındıran Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ve İngiliz ortağı Brian Souter ile Bursa’da bir araya geldiklerini söyledi. Altepe, "Biz, BUDO seferlerini başlatınca hatta rekabet artmış oldu. Sayın Hamdi Akın ve şirketin İngiliz ortağı Sayın Brian Souter ile bir görüşme gerçekleştirdik. Kendileri, yolcu sayısının yetersizliği sebebiyle mevcut bilet fiyatlarının arzu ettikleri seviyede olmadıklarını, en azından otobüs bileti fiyatından aşağıya bir fiyat koymamamızı istediler. Biz de amacımızın kar olmadığını, ulaşımı kolaylaştırmak olduğunu kendilerine ifade ettik. Kendileri de bu fiyatların şirketi kurtarmadığını belirterek Bursa-Kabataş arasındaki deniz otobüsü seferlerini yeni yılla birlikte durduracaklarını açıkladılar." diye konuştu.

HIZLI FERİBOT İZNİMİZ YOK

BUDO’nun Bursa-Kabataş seferlerini mevcut Mudanya ilçe merkezindeki iskeleden gerçekleştireceğini anlatan Recep Altepe, şunları kaydetti: “İDO’nun durdurma kararı sonrası talep artacağı için hem araç sayımızı hem de sefer sayımızı artıracağız. Halen günde 5 kez Bursa’dan Kabataş'a deniz otobüsü seferi gerçekleştiriyoruz. Artacak talebe göre sefer sayısını artıracağız ve yeni gemilerin alımı söz konusu olacaktır. BUDO olarak iznimiz deniz otobüsü işletmeciliği olduğu için hızlı arabalı feribot alma durumumuz şuanda yok.” CİHAN

Yorumlar