İçme suyu kaynakları tarımda kullanılmamalı

TEMA Vakfı Nevşehir İl Temsilcisi Orhan Çalık, suyu bitmekte olan 7. il konumunda bulunan Nevşehir’de bir an önce tarım alanlarında içme sularının kullanılmasının önüne geçilmesi gerektiğini söyledi. Ramazan ayında oruç tutan insanların...

Google Haberlere Abone ol
İçme suyu kaynakları tarımda kullanılmamalı

TEMA Vakfı Nevşehir İl Temsilcisi Orhan Çalık, suyu bitmekte olan 7. il konumunda bulunan Nevşehir’de bir an önce tarım alanlarında içme sularının kullanılmasının önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

Ramazan ayında oruç tutan insanların yakıcı sıcakların da etkisiyle açlık yerine susuzluk hissettiklerini, iftarda bardak bardak su içtikten sonra yemeğe başladıklarını kaydeden Çalık, "Su gibi aziz ol, derler. Gerçekten de su çık kıymetli bir nimettir. Gelişmiş ülkeler tüm nehirlerini kontrol altına almışlar, doğal dengesini bozmadan nehirlerini temiz tutarak piknik alanına-parka dönüştürüyorlar en önemlisi de kurdukları hidroelektrik santralları ile sadece elektrik üretmiyorlar, çok önemli bir tarımsal sulamayı da gerçekleştiriyorlar." dedi.

Nevşehir'den geçen Kızılırmak’ın ise ne yazık ki değerlendirilmediği için boşa aktığını kaydeden Çalık, "Suyu bitmekte olan 7. il olan Nevşehir'de bir an önce tarım alanlarında içme sularının kullanılmasına son verilmesini hasretle bekliyoruz. Çünkü her geçen yıl kar ve yağmurun azalması ile yeraltındaki su rezervlerine yeni içme suyu eklenmediği gibi, mevcut su rezervleri de hızla tükeniyor. Gelecekte çocuklarımız ve torunlarımızın bir bardak suya muhtaç olacakları korkusu vicdanlarımızı sızlatıyor. Nevşehir’in şu mübarek günde, suyun ne kadar kıymetli bir nimet olduğunun farkında olduğu bir dönemde, içme sularını tasarruflu kullanmalarını, tarım sektöründe çalışan çiftçilerin mümkün olduğunca damlama sulama sistemini tercih etmelerini, tüm devlet yetkililerinin de bir an önce Kızılırmak suyunun tarım alanlarına aktarılması yönünde gerekli desteklerini beklemekteyiz." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar