İçişleri Bakanı Efkan Ala Erzincan’da

İçişleri Bakanı Efkan Ala, hava yolu ile Erzincan’a geldi. Erzincan da çeşitli temas, inceleme ve ziyaretlerde bulunacak olan Bakan Ala’nın ilk durağı Erzincan Valiliği oldu. Erzincan Valiliği sırasında İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya,...

Google Haberlere Abone ol
İçişleri Bakanı Efkan Ala Erzincan’da

İçişleri Bakanı Efkan Ala, hava yolu ile Erzincan’a geldi. Erzincan da çeşitli temas, inceleme ve ziyaretlerde bulunacak olan Bakan Ala’nın ilk durağı Erzincan Valiliği oldu. Erzincan Valiliği sırasında İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, AK Parti İl Başkanı Burhan Çakır da eşlik etti.

Erzincan Valiliği ziyaretinde vali yardımcıları ve kaymakamlar tarafından valilik girişinde karşılanan İçişleri Bakanı Efkan Ala, daha sonra valilik makamına geçti. Burada Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir’den, il hakkında bilgi alan Bakan Ala, burada yaptığı açıklamada, İslam aleminin buruk bir Ramazan geçirdiğini söyledi.

Bakan Ala, “İslam dünyası olarak, hatta insanlık olarak biraz buruk bir Ramazan geçiriyoruz. Sabah yine Gazze’de çocukların nasıl şehit edildiğini ve nasıl bombalandığını gördük yüreğimiz parçalandı. O bakımdan bir an önce bu saldırıların durdurulması temennisi ile İslam dünyasının genelde, sonra Türkiye’nin, sonra da Erzincanlı kardeşlerimizin Ramazanını tebrik ediyorum. Biz üzerimize düşen sorumlulukları hem yerelde, hem Türkiye genelinde hem de küresel platformlarda yapmayı taahhüt etmiş, misyon edinmiş bir hareketiz. Bu bakımdan dünyanın neresinde bir mazlumun sıkıntısı varsa o bizim derdimizdir. O Erzincanlının derdidir. O Erzurumlunun derdidir. O bütün 76 milyonun derdidir. Biz böyle bir kültürün mirasçılarıyız. O bakımdan bunun altını çizerek belirtmek istiyorum.

Etrafımıza şöyle bir baktığımızda Türkiye bir istikrar adasıdır. Bakın komşularımızda neredeyse iç savaşlar yaşanıyor. Neredeysesi fazla, bir kaçında iç savaş yaşanıyor. İstikrarsızlık çok ağır maliyetler ödettiriyor. Etrafımızdaki komşularımızdaki kardeşlerimize. Bizlere de sirayet ediyor. Bugün 1 milyon 150 bine yakın Suriyeli kardeşimiz Türkiye’de. Türkiye bizim inancımızın köklerinde olan ensar muhacir yardımlaşmasının en güzel örneğini göstererek inanmış bir insana, inanmış bir topluma yakışır vaziyette yardımlaşıyor ve birbirinin derdi ile hemdert oluyor. Biz bu istikrarsızlık ortamında bölgede istikrar adası olarak istikrarın numunesi olarak burada demokrasimizi, ekonomimizi geliştiriyoruz ve dünyanın kriz yaşadığı dönemlerde de hiçbir kriz yaşamadan ekonomik büyümemizi de devam ettiriyoruz. Programlarımızı uyguluyoruz. İnşallah cumhurbaşkanlığı seçiminde de milletimizin kararıyla yeni bir liderlik ve artık devlet millet bütünleşmesi tamamen sağlanmış şekilde istikrar hiçbir şekilde geri dönülmez bir şekilde garanti altına alınmış bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Milletin adamını milletin başına geçirip tekrar istikrarlı bir şekilde 2023 hedefimize, 2071 vizyonumuza milletimize yakışır bir biçimde devam edeceğiz.” dedi.

CİHAN

Yorumlar