İçişleri Bakanı Ala: Devletin önemli birimlerini dinlemek vatana ihanettir

Bölge gezisi kapsamında Batman'a gelen İçişleri Bakanı Efkan Ala, yaptığı açıklamada, dinlemeler konusunda milletin bildiği ve bilmediği kadar vahim sayı ve süreler olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
İçişleri Bakanı Ala: Devletin önemli birimlerini dinlemek vatana ihanettir

Bölge gezisi kapsamında Batman'a gelen İçişleri Bakanı Efkan Ala, yaptığı açıklamada, dinlemeler konusunda milletin bildiği ve bilmediği kadar vahim sayı ve süreler olduğunu söyledi. Efgan Ala, "Devletin en önemli birimlerine bir kriptolu telefon dağıtılıp, üretilip sonradan burada bunun dinlenmiş olması vatana ihanettir. Bunun başka izahı olmaz. Bu bir devlete karşı işlenebilecek en ağır suçtur. Bunun ortaya sorumluları da çıkarılıp elbette sizin adınıza bizim vatandaşlarımız kendilerini emniyette his etsinler diye bizlere maaş öderler. Görev verirler yetki verirler. Bunun gereğini yapmak bizim vatandaşa karşı sorumluluğumuzdur." dedi.

Sabah saatlerinde özel uçakla Batman'a gelen Bakan Ala, valiliği ziyaret etti. Bakan Ala burada yaptığı açıklamada, devletin önemli birimlerine kriptolu telefon dağıtılıp sonra da o telefonların dinlenmiş olmasının vatana ihanet olduğunu ifade etti.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, bölge gezisinin ilkini daha önce Valilik görevinde bulunduğu Batman'a yaptı. İlk olarak Batman Valiliğini ziyaret eden Bakan Ala burada yaptığı konuşmada, insanların hayatında dönüm noktalarının olduğunun hep söylendiğini, Batman'ın da kendisi için böyle bir şehir olduğunu ifade etti. Demokrasilerde tek kaybetme yeninin halk olduğuna vurgu yapan Ala, Batman'ın demokrasinin kıymetini en bilen ilerin başında geldiğini söyledi.

Dinlemeler konusuna değinen Bakan Ala, "Bu Türkiye'ye yakışan bir durum değildir. Devletin içerisine çöreklenmiş bir grup, örgütlü bir yapı bunu gerçekten gerçekleştirmiş. Bizim Ak Parti hükümetinin bir politikası daha var. Biz bürokrat olarak da kişisel olarak da aynı yöntemi izlemiş bir arkadaşınızım. Bir problem varsa onu örtmeyiz gizlemeyiz Onu milletten kaçırmayız. Onu ortaya koyarız milletle birlikte çözeriz. Şimdi yaptığımız da budur. Ciddi bir problem vardır. Biz insanların özel hayatını hak ve özgürlüklerini, iletişim bilgilerini, haberleşme özgürlüğünü kendi özel hayatlarını korusun diye istihdam ettiğimiz insanlardan çok az bir kısmı ama çok sayıda insanı, evet dinlemişler. Şimdi de gereği yapılacaktır. Biz hiç bir kurum içerisinde devletten maaş alan hiç kimsenin ya da vatandaşların herhangi bir kısmının suç işlemeyeceğini garanti edemeyiz. Ama her türlü önleme rağmen suç işlemeyen varsa bunu da saklamadan gizlemeden ortaya koyup gereğini yapacağımızı garanti ederiz. Devlet böyle çalışır, bizde böyle söylüyoruz. Sorumlular hakkında devlet harekete geçmiştir, işlemleri yapacak soruşturmalarını başlattı ve gereğini yapıyor. Bu hoşlanmadığımız arzu etmediğimiz ihanete varan bir yapıdır bir faaliyettir Ama devlette çok badireler aşmış bir geleneğe sahiptir bununda üstesinden gelecektir." şeklinde konuştu.

Siyasi istikrara yapılan müdahalelerin millete çok ağır bedeller ödettirdiğine vurgu yapan Bakan Ala, "Vatandaşımız bunu çok yakından his ediyor. Siyasi istikrara yapılan müdahaleler çok ağır bedeller ödettiriyor milletimize. Türkiye'nin siyasi istikrarı var. Türkiye'nin yeraltı zenginlikleri petrol kaynakları yok. Türkiye'nin enerji zenginliği yok. Türkiye'nin etrafındaki ülkelerle kıyaslandığında paha biçilmez değeri siyasi istikrarıdır. Bu siyasi istikrarı örselemeye, zedelemeye, yok etmeye yönelik her türlü girişim millete yapılmış bir saldırıdır milletin iradesine yapılmış bir saldırıdır. Bunun millete ödettirdiği maliyet çok açık bir biçimde ortadadır. Ama Türkiye bu siyasi istikrarını koruduğu içindir ki yine yoluna devam ediyor." diye konuştu.

"SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ BU SORUNU ÇÖZMEK DURUMUNDAYIZ"

Çözüm süreci konusuna da değinen Bakan Ala, konuşmasında şunları dile getirdi: "Türkiye kendi meselesini ortaya çıkan problemini gerçekten ilk defa istikrarlı bir siyaset atmosferinde ele alıp çözme arzusunu ortaya koymuştur. Bunu milletimizle birlikte yapıyoruz. Vatandaşlarımızla bu süreci yönetiyoruz yöneteceğiz. İnşallah artık anneler gerçekten ağlamayacak. Gençlerimiz işinde bilgisayarında Türkiye'ye kendilerine ve ailelerine katkıda bulunacak bir ortamı yakalayacakları. Bunun gereklerini biz açıklamıyoruz ama yaparak devam ediyoruz.

Bu konuda sözün bittiği yerdeyiz bu sorunu çözmek durumundayız. Bunu bir daha bu millet yaşamamalı. Nitekim bu irade ortaya çıktıktan sonradır ki bunun tüm bölge vatandaşlarıyla bir karara vardığını gören, gerçekten bir bütünlük içerisinde bir arzu içerisinde bu meselenin çözülebileceğini gören bazı dinamikler bu çözüldükten sonra nasıl bir Türkiye ile karşılaşacaklarını çok iyi biliyorlar. O Türkiye ile baş edemeyeceklerini görenler bunu durdurmaya sekteye uğratmaya yönelik bir takım ciddi girişimlerde bulundular. Ama onu da aşıyoruz. Bütün bunlar Türkiye'nin sorun çözme kapasitesine yapılan müdahalelerdir. Demokratik seçimlerde kim kazanırsa kazansın kim kaybederse kaybetsin mutlaka halk kazanıyor İşte burada da çözüm süreci sonunda mutlaka 76 milyon kazanacak."

Konuşmasının ardından Ak Parti seçim lokalini gezen Bakan Ala, daha sonra Batman'da çarşı esnafını ziyaret etti. CİHAN

Yorumlar