İçişleri Bakanı Ala, Amasya’da

İçişleri Bakanı Efkan Ala, “76 milyon olarak inşallah sizden aldığımız gücü yatırıma, hizmete dönüştürerek dünyada da değerlimizi taşıyan bir ekip olarak çok şeyleri daha başaracağız.

Google Haberlere Abone ol
İçişleri Bakanı Ala, Amasya’da

İçişleri Bakanı Efkan Ala, “76 milyon olarak inşallah sizden aldığımız gücü yatırıma, hizmete dönüştürerek dünyada da değerlimizi taşıyan bir ekip olarak çok şeyleri daha başaracağız.” dedi.

    Amasya’nın Merzifon ilçesine 15 seçim bürosun açılışını gerçekleştirmek üzere gelen Bakan Ala, Cumhuriyet Meydanı’nda partililerine hitap etti. Yaklaşan yerel seçimlere yönelik değerlendirmede bulunan Bakan Ala, Ak Parti denince Balkanlar'da, Ortadoğu'da, Kuzey Afrika'da ve Türkiye'nin kuzeyinde Myanmar'dan Fas'a kadar bir heyecan dalgasının yayıldığını söyledi.

    Vatandaşların siyasal, sosyal ve ekonomik hayatlarını üst seviyeye çıkarmak için çaba sarf ettiklerini aktaran Ala, “Biz fakir fukaranın yanında olduk mu? Oluyoruz, elimizden geleni yapıyoruz. 2 bin 500 dolardaki kişi başı geliri 10 yıl içerisinde dörde katladık. Herkesin, sosyal, siyasal ekonomik hayatında elimizden geldiğince en ileri seviyeye götürmeye çalışıyoruz. Peki, bizde bunları yapıyoruz, takdir sizlerindir. Başka ne oluyor? Çok önemli bir şey daha oluyor. Sizlerin verdiği oylarla bir lider oluştu, çıktı Türkiye’de. Ve o lider Türkiye sınırları dışında Endonezya’dan Myanmar’a Pakistan’dan Fas’a kadar nerede bir mazlum varsa onun yanında duruyor mu? Onun problemlerini dile getiriyor mu? İşte başkaları için problem bu. Eskiden payanda olarak yanlarında taşıdıkları liderlerin yerini şimdi karşılarında oturan bir lider almış. Ve nerede bir zulüm varsa karşısında nerede bir mazlum varsa yanında. One minute demesi gereken yerde ‘Bir dakika’ diyor, konuşulması gereken yerde konuşuyor. Ve sizlerin bizim arzu ettiğiniz Türkiye’yi uluslararası seviyeye çıkarmaya çalışıyor. Bunu sizden aldığı güçle yapıyor. Aslında bunu siz yapıyorsunuz.” şeklinde konuştu.

    Geçmiş 10 yıl ile bugünün Türkiye’si arasında büyük farklar olduğunu söyleyen Ala şöyle devam etti: “30 Mart seçimleri çok önemli bir hal aldı. Görüldü ki araştırmalarda yine bu hareket, yine bu parti, yine bu lider tekrar halkın çoğunluğunun teveccühüne mazhar olacak. Bu ne demek? On yıllar daha 2023 hedefine kadar bu hareketin, anlayışın, politikaların yürütüleceği demek. O zaman Türkiye’nin bu gidişatından memnun olmayanlar harekete geçiyor. Geçtiler biz bunları biliyoruz. Bizim için yabancı değil, problemde değil. Siz yeter ki bizimle birlikte olun. Bu birliktelik oldukça Allah’ın yardımı bizimle oldukça biz çok problemleri aşarız, geçeriz. Sizin sandığa gidip oy vermeniz o kadar önemli ki; çeşitli ülkelerden, Balkanlardan, Afrika’dan gelen vatandaşlarımız ‘dikkat edin’ diyor. Aman kendinize dikkat edin bizde size bakıp güç alıyoruz. Güçleniyoruz, yolumuza bakıyoruz. Siz dik durdukça heyecanınız ortaya koydukça bize ne düşer gecemizi gündüzümüze katarak size hizmet etmiyorsak yazıklar olsun. Biz size sizin gösterdiğiniz bu teveccühe layık olmak için elimizden geleni ardımıza koymamayı öğretiyorsunuz. Bizde koymayacağız inşallah. Biz birliğimiz içerisinde 76 milyon olarak inşallah sizden aldığımız gücü yatırıma hizmete dönüştürerek dünyada da değerlimizi taşıyan bir ekip olarak dünyaya çok şeyleri daha başaracağız.”

    “BAKAN OLARAK BİZ ÇÖZERİZ DENİLEN ŞEYLERİ BELEDİYE BAŞKANIMIZ ÇÖZÜYOR”

    “12 yıl önce 28 Şubatlarda bin yıl sürecek olan karabulutları 10 yılda dağıtan bir iktidar var.” diye konuşan Ala, “Demokrasilerde seçim büroları bana göre demokrasinin pınarlarıdır. Oradan fışkırır, oradan doğar demokrasi. Ve siz coşkuyla öyle bir demokrasi pınarı ortaya koyuyorsunuz ki, Ankara’ya gidinceye kadar nehir oluyor. Bizde oradan aldığımız güçle Türkiye’de büyük yatırımlar, siyasal alanda büyük reformlar, sosyal alanda büyük yardımlar yapma imkanı buluyoruz. Bakınız AK Parti’nin sizde aldığı güçle ortaya koyduğu problemlerle neleri aştık? Daha neler yapacağız? Daha önce 10 yıl önce Merzifon’da konuşan Ankara’dan gelen hükümet yetkilisi bir başbakan olsa ancak Merzifon’daki bir problemi çözebileceğini söylerdi. Öyle mi? Şimdi onların Başbakan, Bakan olarak biz çözeceğiz dediği problemleri Merzifon’daki belediye başkanımız çözüyor. Biz ne yapıyoruz? Siz dik durdukça bizim eğilmemiz imkansız. Bakanlar, milletvekilleri ne yapıyor? Onlarda Türkiye genelindeki problemleri çözüyor. Mesela ne gibi? İşte geçtiğimiz aylarda 100 milyon yolcu kapasiteli büyük bir havaalanı, üçüncü büyük havaalanının ihalesini yaptık. Nükleer santral en büyüğünden. Üçüncü köprü televizyondan ihale edildi. Devlet bir kuruş para vermeden ihale etti ve yapılacak. Sonrada para kazanacak ve milletimize hizmet olarak dönecek. Eskiden Ak Parti hükümetleri öncesinde gerçekten bir üçüncü köprü deyince yapılması sadece bir yıl konuşulurdu. Yapıldıktan sonrada 5 yıl konuşulurdu. Şimdi bir ayda birkaç tanesi yapılıyor ve geçiliyor. Sadece alt yapı hizmetleri, belediye hizmetlerini mi yapıyoruz? Hayır. Sizlerin oylarının ne anlama geldiğini bilen bir iktidar var. Sizin neden bu kadar arkasında durduğunuzu bilen bir iktidar var. Bu nedenle 12 yıl önce 28 Şubatlarda bin yıl sürecek olan karabulutları 10 yılda dağıtan bir iktidar var. Biz milletimizin hiçbir değerini örselettirmeyiz. Daha önce Meclis'e sizin kardeşleriniz girdiğinde burası devlete meydan okunacak yer değildir diyorlardı. Şimdi biz burası millete meydan okunacak yer değildir dedik mi? Dedik. Kardeşleriniz şimdi orada milletvekili olarak özgürce, hür bir biçimde din ve vicdan özgürlüğünü yaşayarak hem başı açık hem başı kapalı hepsi bizim kardeşimiz oradalar mı? Bunu siz gerçekleştiriyorsunuz. Sandığa gidip attığınız her oy işte bunları gerçekleştiriyor. Bunların kıymeti ölçülebilir mi? Hangi terazi tartar o oyun değerini, ağırlığını? Hangi terazinin gücü yeter tartmaya? Yetmez. O kadar kıymetli bir iş yapıyorsunuz ki; eskiden oy verirdik ama bizim dediklerimiz yapılmaz Ankara’ya gidilince statüko ve onun müttefiklerinin dediği yapılırdı. Şimdi öyle mi? Şimdi oy verenlerin dediği yapılıyor işte tüm problem bu onlar için. Allah’ın izniyle size mahcup olmamak için her türlü şeyi yapacağız. Her türlü tedbiri alacağız, sizin iradeniz yere düşmeyecektir. “ ifadelerini kullandı.

    Konuşmasının ardından beraberindeki AK Parti Genel Başkan Danışmanı Akif Gülle ve partilileriyle 15 seçim bürosunun açılışını gerçekleştiren Ala, Bedesten Osmanlı Mutfağı'nda yemek yedi. Ala daha sonra Amasya-Merzifon Havaalanı'nda bekletilen helikopterle Merzifon’dan ayrıldı. CİHAN

Yorumlar