İç ve Doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, iç ve Doğu bölgelerinde buzlanma ve don olayı görüleceğini bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
İç ve Doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, iç ve Doğu bölgelerinde buzlanma ve don olayı görüleceğini bildirdi. Hava sıcaklığının ise Kuzey, iç ve Doğu bölgelerinde 1 ila 3 derece artacağı belirtildi.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz kıyıları ile Bolu, Karabük ve Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde görülecek yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların, Balıkesir'in batı kıyı ilçeleri (Edremit, Ayvalık, Burhaniye ve Havran) ile Muğla çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Hava sıcaklığının Kuzey, iç ve Doğu bölgelerde 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle güney ve batı, Doğu bölgelerde Güney ve Doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege ve Batı Karadeniz'in batısında yer yer kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Yağışların, Balıkesir'in batı kıyı ilçeleri (Edremit, Ayvalık, Burhaniye ve Havran) ile Muğla çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yıldırım, dolu, ulaşımda aksamalar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Rüzgarın, Batı bölgelerinde Güney ve Güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

BUZLANMA VE DON OLAYI İLE BİRLİKTE SİS UYARISI

Sabah ve gece saatlerinde iç ve Doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğinden, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.




CİHAN

Yorumlar