İç restorasyonu tamamlanan 396 yıllık Kaleiçi Camisi açıldı

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, 1618 yılında Sadrazam Öküz Mehmet Paşa tarafından yaptırılan Kaleiçi Camisi'nin iç restorasyonu tamamlandı.

Google Haberlere Abone ol
İç restorasyonu tamamlanan 396 yıllık Kaleiçi Camisi açıldı

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, 1618 yılında Sadrazam Öküz Mehmet Paşa tarafından yaptırılan Kaleiçi Camisi'nin iç restorasyonu tamamlandı. Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yaptırılan çalışmalarda cami, minaresinde ve duvarlarında meydana gelen çatlaklardan dolayı tadilata alınmıştı.

Kaleiçi Camisi’nin yeniden ibadete açılış töreninde konuşan Kuşadası İlçe Müftüsü İbrahim Türedioğlu, "Kutlu Doğum Haftası'nda tarihî camimizin tadilatını tamamlayıp açmayı da Allah nasip etti. Bugün aynı zamanda Aile İrşad ve Rehberlik Büromuz'u da açtık. Aile çok önemli bir kavramdır. Bu büromuzu, ailelere hizmet vermek için açtık. Ailelerin parçalanmasını, yıkılmasını dinî olarak yol göstererek engellemeye çalışacağız. Büromuzda, ilahiyat mezunu beş arkadaşımız hizmet verecek" dedi.

Mehter takımının da katıldığı açılışta, Kutlu Doğum Haftası kapsamında gül dağıtıldı. Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy da davetlilere gül ve mesir macunu dağıttı. Açılışa ilgi gösteren yabancı turistlere de pilav, şerbet ve mesir macunu ikram edildi, gül verildi. Caminin dış ve çevre düzenleme ve restorasyon çalışmalarının sürdüğü belirtildi. CİHAN

Yorumlar