İbrahim Burkay: Tekstilde 10 dünya markası arasında markalarımız olacak

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Başkanı İbrahim Burkay, tekstilde 10 dünya markası içinde yer alacak markalar çıkartacaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
İbrahim Burkay: Tekstilde 10 dünya markası arasında markalarımız olacak

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Başkanı İbrahim Burkay, tekstilde 10 dünya markası içinde yer alacak markalar çıkartacaklarını söyledi.

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), 2013 yılını başarılı bir performansla kapatan firmaları ödüllendirdi. Shareton Otel’de düzenlenen “UTİB Başarılı İhracatçı Ödül Töreni”ne Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve UTİB Başkanı İbrahim Burkay’ın yanı sıra, işadamları katıldı.

BAŞARILI İHRACATÇILAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Törende, en fazla ihracat gerçekleştiren ilk 3 firma olan Yeşim Satış Mağazaları ve Tekstil Fabrikası ile Fistaş Dış Ticaret ve Küçükbalıklı Tekstil yöneticilerine ‘İhracat Başarı Ödülü’ takdim edildi. Başarsı sırasına göre 10 milyon dolar üstü ihracat yapan 21 firmaya ‘Altın İhracatçı Ödülü’, 6-10 milyon dolar arasında ihracat yapan 21 firmaya ‘Gümüş İhracatçı Ödülü’ ve 6 milyon altı ihracat yapan ilk 20 firmaya ‘Bronz İhracatçı Ödülü’ verildi. Toplam 75 firma ödüllendirildi.

Törende konuşan UTİB Başkanı İbrahim Burkay, tekstil sektörünün geldiği noktaya dikkat çekti. Sektörün, dünyada gerek ihracat miktarında, gerekse ortalama ihracat birim fiyatında ilk 3’te yer aldığının altını çizdi. Tekstil ve hazır giyim sektörlerinin, ülkemizde en fazla dış ticaret fazlası veren sektör olduğunu belirten Burkay, bu başarıda UTİB’in de payı bulunduğunu kaydetti.

Ar-Ge, inovasyon, tasarım ve markalaşmaya verdikleri öneme dikkat çeken Burkay, 8 yıl önce 800 milyon dolar olan UTİB ihracatının bugün 1,5 milyar dolara yaklaştığını hatırlattı.

BURKAY: 10 DÜNYA MARKASI İÇİNDE YER ALACAĞIZ

Burkay, hedeflerini şöyle sıraladı: “Hedeflerimiz, Ar-Ge Proje Pazarı’ndan sonra, Türkiye Tekstil Zirvesi’ne imza atmak. Dünyanın dört bir yanında güçlü ithalat yapan firmaların alım heyetlerini periyodik olarak Bursa’ya getireceğiz. Şehrimizin ve sektörümüzün küresel aktörlerle ilişkilerini kuvvetlendireceğiz. Hedefimiz, uluslar arası fuarlardan sonra şimdi de ‘Business Safari’ projesine start vermek. Giyim ve mekan tekstilleri merkezi Bursa’mızı, teknik ve fonksiyonel tekstillerde de merkez konumuna getirecek 12 milyon TL bütçeli ‘Tekstil Mükemmeliyet Merkezi’ni kuracağız. Tekstil merkezi Bursa’dan sonra yeni hedefimiz, Tekstil Mükemmeliyet Merkezi’dir. 2023 yılında, Türkiye’den çıkacak 10 dünya markasında, Bursa’mızdan bir tekstil markamızın yer almasını istiyoruz. Tekstil kenti Bursa’dan sonra, hedefimiz 10 dünya markasının içinde yer alacak markalar çıkarmaktır.”

CİHAN

Yorumlar