İbrahim Burkay: Bursalı firmalarımızı İnovasyon Ligi’ne bekliyoruz

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, bilgi ve teknolojiye dayalı ürünlerin ön plana çıktığını belirterek firmaları BTSO’nun başlattığı İnovasyon Ligi’ne davet etti. BTSO’nun, Temmuz ayı meclis...

Google Haberlere Abone ol
İbrahim Burkay: Bursalı firmalarımızı İnovasyon Ligi’ne bekliyoruz

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, bilgi ve teknolojiye dayalı ürünlerin ön plana çıktığını belirterek firmaları BTSO’nun başlattığı İnovasyon Ligi’ne davet etti.

BTSO’nun, Temmuz ayı meclis toplantısı Oda Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, Türkiye’de performans kriterlerinin artık bilgi ve teknolojiye dayalı ürünlerle ölçüldüğünü ifade etti. Bursa’da en çok ihracat yapan ve vergi veren firmaların anıldığına işaret eden Burkay, “Ar-Ge ve inovasyona en fazla yatırım yapan, gelecekte de gelişmiş ekonomilerde olduğu gibi önümüze ürünler koyabilecek şirketlerimizi cesaretlendirme adına ‘BTSO İnovasyon Ligi’ni oluşturduk. Bu anlamda da Bursalı firmalarımızın kendi sektörlerinde İnovasyon Ligi’ne katılmalarını bekliyoruz.” dedi.

FİLİSTİN’DEKİ ACILAR SON BULMALI

Gazze’de yaşanan insanlık dramına da değinen Burkay, şunları kaydetti: “Filistin’de yaşanan bu zulmün bitmesi için dua ediyoruz. Yaşanan vahşetin bir an önce son bitmesini temenni ediyoruz. Tüm dünyada İslam aleminin farklı coğrafyalarda yaşadığı acılar son bulmalı.”

İbrahim Burkay, BTSO’nun 16 makro projesi içinde yer alan ‘BTSO Vefa’ ve ‘BTSO Biz’ projelerinin hayata geçmesi noktasında da önemli bir adım attıklarını söyledi. BURFAŞ ile imzalanacak protokol kapsamında BTSO üyelerine Mihraplı Park’ta özel bir sosyal alan ayrılacağını anlatan Burkay, “BURFAŞ’ın 18 tesisi var. Bu tesislerde BTSO üyelerine ciddi bir indirim sağlanacak. Mihraplı Park’taki bölüm, BTSO’nun belirleyeceği standartlarla yönetilecek bir yapıya kavuşacak.” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE SAHİP OLDUĞU KAYNAKLARI EN İYİ ŞEKİLDE KULLANMALI

DOSAB tarafından yapılması planlanan termik santralin Bursa ve Türkiye için önemli bir proje olduğunu söyleyen Burkay, şöyle konuştu: “BTSO, iş dünyasının en üst temsil edildiği yer. Bizim bu projeyi mutlaka anlatmamız lazım. Bu yüzden önümüzdeki ay DOSAB’ın termik santral projesinin sunumunu BTSO’da da gerçekleştireceğiz. Bu proje Türkiye’nin geleceğidir. Mesela, Almanya ürettiği enerjinin yüzde 46’sını kömürden üretiyor. Türkiye olarak teknolojiyi kullanmamız lazım. Günümüz teknolojisi ile ülkemizin sahip olduğu kaynakları en üst seviyede kullanmamız lazım.”

Bursa’daki sanayi arsası fiyatlarının pahalı olmasının yatırımı azalttığına dikkat çeken Burkay, arsa fiyatlarının yüksekliğine dikkat çekerek yeni yatırım için yeni İhtisas OSB’lere ihtiyaç olduğunu belirtti.

TOPUK: TÜRKİYE OLARAK EKONOMİK İLİŞKİLERİ GÖZDEN GEÇİRMELİYİZ

BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk ise Filistin’de yaşanan drama dikkat çekerek, Türkiye’nin ekonomik ilişkilerini gözden geçirmesi gerektiğini söyledi. Topuk, “Dünyanın en büyük açık hava hapishanesinde masum insanlar katlediliyor. Bu utanç vesikası insani bir problemi gün yüzüne çıkarıyor. Hastaneler ve okullar bombalanıyor. Bu insanlık dışı olayların son bulması için başta Birleşmiş Milletler olmak üzere, diğer bütün uluslararası güçler aktif rol üstlenmeli ve dünya bu insanlık dramına daha fazla seyirci kalmamalıdır. Gerekirse Türkiye olarak ekonomik ilişkileri gözden geçirmeliyiz. Bizler de, Bursa iş dünyası olarak tepkimizi ortaya koymalıyız.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar