"İbadethane yapacağız" diyen 6 iş adamı tutuklandı

Isparta'da öğrenci yurdu ve cami yapılacağı iddiasıyla toplam değeri 20 milyon lirayı bulan arazileri üzerlerine geçirerek yaşlı vatandaşları kandırdıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 6 iş adamı tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
"İbadethane yapacağız" diyen 6 iş adamı tutuklandı
Isparta'da bağışlayacakları arazilere öğrenci yurdu ve cami yapılacağını söyleyerek yaşlı vatandaşları kandırdıkları, bu yöntemle toplam değeri 20 milyon lira olan arazileri üzerlerine geçirdikleri iddiasıyla gözaltına alınan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu 6 iş adamı tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, yaşlı vatandaşların toplam değeri 20 milyon lirayı bulan arazilerini, öğrenci yurdu ve cami inşa edileceği iddiasıyla üzerlerine geçirdikten sonra 3. kişilere satarak terör örgütüne finans sağladıkları ileri sürülen, FETÖ bağlantılı Sarıkaynak ve Çamdağı Turizm Şirketinin yöneticileri Bekir Bıçakçı, Ahmet Kemal Kaya, Adnan Antalyalı, Uğur

Bozdağ, Mehmet Karaca ve Uğur Tığlı'nın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, sevk edildikleri mahkemece "FETÖ'ye üye olmak" ve "FETÖ'ye finansman sağlamak" suçlarından tutuklandı.

İş adamları önceki gün gerçekleştirilen operasyonla gözaltına alınmış, aynı soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen iş adamı Vedat Savlu ise evine gelen polis ekiplerinden kaçarken 4. kattan düşerek hayatını kaybetmişti. Savlu'nun bavulunda, 3 Ağustos tarihli Lizbon uçak bileti, çok sayıda tapu belgesi ve senet ele geçirilmişti.

Yorumlar