'İadei itibar' istediler

FETÖ mağduru askeri öğrenciler “iadei itibar“ istedi.

Google Haberlere Abone ol
'İadei itibar' istediler
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu askerlerce verilen sahte belgelerle askeri okullardan atıldıklarını belirten "TSK'dan Ayrılan ve Atılan Öğrenciler Platformu" üyeleri, iadei itibar istedi.

Sıhhıye'deki Abdi İpekçi Parkı'nda toplanan platform üyeleri, "FETÖ mağduru eski askeri öğrenciler" yazılı pankart açtı.

Gruptakiler, "2 bin 500 vatan evladı emir ve görüşlerinize hazırdır", "İadei itibar istiyoruz",
"Apoletlerimiz kiralık olmadı" ve "Abilerimizden değil milletimizden emir aldık" yazılı dövizler taşıdı.
Burada platform üyeleri adına açıklama yapan, Kara Harp Okulu intibak kampı sırasında 2010 yılında işkence boyutuna varan sözde eğitimlerle okuldan uzaklaştırıldığını belirten FETÖ mağduru öğrencilerden Oğuzhan Doğan, "Bizler, FETÖ mensuplarınca harp okullarından, askeri liselerden ve astsubay okullarından çeşitli sebeplerle atılan veya ayrılmak zorunda bırakılan 2 bin 500'e yakın öğrenciyiz. Platform olarak 2009'dan beri aktif olarak faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Tarafımıza sistematik baskı, fiziksel ve psikolojik işkenceler yapan subayların, bu hain darbe girişimine aktif olarak katıldıklarını gördük." dedi.

2012'de askeri okullardaki mobbinge ilişkin kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'nun çalışmalarından henüz bir sonuç alınamadığını, komisyon üyelerine cevap veren subayların iddiaları yalanlayarak gerçeklerin ortaya çıkmasını engellediklerini ifade eden Doğan, "Ne büyük tesadüf ki bugün söz konusu subaylar, darbe girişimine katıldıkları gerekçesiyle tutuklandı." diye konuştu.

FETÖ'nün gelecekte kendilerine engel olabilecek askerleri Türk Silahlı Kuvvetlerinden "sahte belgeler" ile tasfiye ettiğini kaydeden Oğuzhan Doğan, şok mangaları, kişiliğe hakaret, fiziksel ve psikolojik işkencelerle ayrılmaya zorlandıklarını anlattı.

Doğan, "üniformalı hainler"in yargılanması ve TSK içindeki FETÖ mensuplarının tasfiye edilmesi gerektiğini söyledi.

"İadei itibar" istediklerini vurgulayan Oğuzhan Doğan, Türk Silahlı Kuvvetlerinde göreve dönmelerine imkan tanınmasını, tazminatların silinmesini ve yaptıkları ödemelerin iade edilmesini beklediklerini ifade ederek, emsal rütbe, kıdem ve sınıflarına göre emekli kartı verilmesini, kamu kurum ve kuruluşlarında öğrenimlerine uygun kadrolarda istihdam imkanı tanınmasını ve aleyhlerinde açılan davaların düşürülmesini talep ettiklerini dile getirdi.

Yorumlar