'Hz Peygamber sürekli gerilimi azaltmak için gayret sarf etti'

'Efendimiz'(sav) kitabının yazarı Dr. Reşit Haylamaz, İnegöl’de Peygamber Efendimizin hayatını anlattı.

Google Haberlere Abone ol
'Hz Peygamber sürekli gerilimi azaltmak için gayret sarf etti'

'Efendimiz'(sav) kitabının yazarı Dr. Reşit Haylamaz, İnegöl’de Peygamber Efendimizin hayatını anlattı. Hz. Muhammed'in rahmet Peygamberi olduğunu belirten Dr. Haylamaz, "O, hiçbir zaman insanları tahrik etmek için hareket etmez, sürekli gerilimi azaltmak için çaba sarf ederdi." dedi.

İnegöl Eğitim Sevenler Derneği(İNESDER) ve Nilüfer Kadın Girişimciler Derneği(NİLKADER) tarafından Ancelacoma Hotel’de düzenlenen program ilk olarak Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra slaytlar eşliğinde ‘Herkes O’nu Okuyor’ yarışması hakkında bilgi verildi.

Bugün birçok sıkıntının O'nu (sas) layıkıyla tanıyıp, yaşantısı rehber edinilmediği için yaşandığını belirten Haylamaz, "Efendimiz herkes ile diyalog içerisinde idi. Kendisine yıllarca düşmanlık edenleri bile kazanabilmek için çok büyük bir gayret sarf etti. Hiçbir zaman, hatta en canının yandığı zamanlarda bile stratejisinden taviz vermedi." şeklinde konuştu.

Hz. Muhammed (sav)'in insanların gönlüne girmede gösterdiği gayreti ve uyguladığı stratejileri anlatan Haylamaz, her şeyi ince ince hesap ederek, kendisine ve dine düşman olanların kalplerinin yumuşamasına nasıl vesile olduğunu örneklendirerek aktardı. Yazar Haylamaz, "Efendimizi tanısaydık belki bugünkü durumumuz çok farklı olurdu. Daha geniş kitlelerin Peygamberimizi tanıyabilmesi için böyle bir adım atıldı. Efendimizi anlamaya yönelik değerlendirme ve gündeminde Peygamber olmayan insanların da gündemine Peygamberimizi getirmeyi hedefliyoruz. Değişik etkinliklerle hatırlatılması lazım" diye konuştu.


Program sonunda Haylamaz’a İnegöl Sanayici ve İş Adamları Derneği(İNSİAD) Başkanı Ahmet Akıskalı, tarafından plaket takdim edildi.
CİHAN

Yorumlar