Hz. Muhammed programına Yozgat’ta da salon engeli çıkarıldı

Bozok Üniversitesi, 'Herkes O’nu Okuyor Yarışması'nın ödül töreni için iki hafta öncesinden 800 TL ödenerek kiralanan salonla ilgili sözleşmeyi programın yapılacağı tarihten bir gün önce akşam saatlerinde iptal etti.

Google Haberlere Abone ol
Hz. Muhammed programına Yozgat’ta da salon engeli çıkarıldı

Bozok Üniversitesi, 'Herkes O’nu Okuyor Yarışması'nın ödül töreni için iki hafta öncesinden 800 TL ödenerek kiralanan salonla ilgili sözleşmeyi programın yapılacağı tarihten bir gün önce akşam saatlerinde iptal etti. Bazı vatandaşlar, il merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Bozok Üniversitesi kampüsüne gittikten sonra programın iptal olduğunu öğrendi, geri dönmek zorunda kaldı.

Yozgat Eğitimciler Derneği ve Peygamber Yolu Derneği tarafından organize edilen 'Herkes O'nu Okuyor' yarışmasının ödül töreni, salon iptali sebebiyle Özel Ergin Koleji Spor Salonu'nda yapıldı. Yoğun katılım gösterilen program, Yozgat Çapanoğlu Camii imam hatibi hafız Cemal Şahiner’in okuduğu Kur’an-ı Kerim'le başladı. İki bin kişinin katıldığı programda vatandaşlar, sanatçı Gökmen ilahi okurken gözyaşlarını tutamadı.

Eğitimciler Derneği Başkanı Turgut Hatipoğlu, Herkes O’nu Okuyor Yarışması’na Türkiye genelinde 2 milyon 47 bin kişinin iştirak ettiğini, Yozgat’ta ise 10 bin kişilik bir katılım olduğunu söyledi. Hatipoğlu, Hz. Muhammed'i (sav) anlamak ve anlatmak adına bu tür programların önemli olduğunu vurguladı. Konuşmaların ardından sanatçı Gökmen, Hz. Muhammed'i (sav) anlatan ilahiler okudu.

SALON İPTALİNE TEPKİ

Vatandaşlar, devlet kurumlarının 'Herkes O’nu Okuyor' programı için salon tahsis etmemesine tepki gösterdi. Peygamberimizin herkesin peygamberi olduğunu vurgulayan Zeynep Yılmaz, "Biz de Türkiye vatandaşıyız. Nasıl PKK’ya her şeyi veriyorlarsa biz de vatandaş olarak hakkımızı istiyoruz. Bizim suyumuzu keseceğiz diye söylediler, Rabbim onların suyunu kesti, bir damla yağmur yağmuyor. Allah dostunu ağlatmak, Türkiye’nin yağmurunu kestirdiler başka bir şey değil. Peygamberimiz herkesin peygamberi." dedi.

Programa katılmak için Niğde’den geldiğini belirten Hüseyin Öztürk, şunları söyledi: "Allah bu etkinliği düzenleyenlerden razı olsun. Ben ailemle Niğde’den programa katılmak için geldim. Çok güzel bir programdı çok duygulandım."

"ENGELLEMEYE ÇALIŞANLARI ALLAH ISLAH ETSİN"

Yozgat Eğitimciler Derneği Başkanı Turgut Hatipoğlu, iki hafta önce 800 liraya salonun tutulduğunu, fakat programa bir gün kala saat 15.30 gibi bazı idari gerekçeler gösterilerek salonun iptal edildiğini söyledi. Hatipoğlu, "Dün itibariyle biz bu programımızı üniversitenin 800 kişilik salonunda yapacaktık. Biz programın iptal edilmesine üzüldük. Ama biz üzülmemizden, Allah’ın ve resulünün de bu işe üzüldüğünü biz biliyoruz. Çünkü burada Allah ve resulünün isminden başka bir şey olmadı. Programın amacı gayesi buydu. Buna engel olanların kalplerini Allah ıslah etsin." diye konuştu.

Program sonunda, Herkes O'nu Okuyor Yarışması'na dereceye girenlerden 5'i umre ziyareti, 17'si çeyrek altın, 7'si tablet bilgisayar, diğerleri de çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

CİHAN

Yorumlar