Huzurevi yaşlılarına sağlıklı beslenme eğitimi verildi

Amasya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Suluova Hacı Muammer Koca Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan yaşlılara sağlıklı beslenme eğitimi verdi.Huzurevi toplantı salonunda yapılan ve yaklaşık 40 yaşlının...

Google Haberlere Abone ol
Huzurevi yaşlılarına sağlıklı beslenme eğitimi verildi

Amasya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Suluova Hacı Muammer Koca Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan yaşlılara sağlıklı beslenme eğitimi verdi.

Huzurevi toplantı salonunda yapılan ve yaklaşık 40 yaşlının katıldığı eğitim Diyetisyen Arif Cantürk tarafından verildi.

Diyetisyen Cantürk verdiği eğitimde beslenmenin yaşam kalitesine etkisi, fiziksel aktivitenin beslenmeye etkisi, yaşlılıkta alınması gereken besin öğeleri ve miktarları, yaşlılıkta sık görülen beslenme sorunları, yaşlılıkta yaşam kalitesinin arttırılması ve sağlığın korunması için yapılması gerekenler gibi konulara değindi.

Diyetisyen Cantürk, “Besin grupları günlük olarak dengeli bir şekilde beslenme düzeninde yer almalı ve öğünler az ve sık olacak şekilde atlanmadan tüketilmelidir. Bireylerin ihtiyaçlarına, mevcut sağlık durumlarına göre özelleştirilmiş yeterli ve dengeli bir beslenme programı geriatrik dönemde daha kaliteli bir yaşam için elzemdir.” dedi. CİHAN

Yorumlar