Huzurevi yangınında ölen emekli pilot son yolculuğuna uğurlandı

İzmir'in Çiğli ilçesinde özel bir huzurevinde geçen gece meydana gelen yangında hayatını kaybeden emekli pilot 91 yaşındaki Tahsin Erten, son yolculuğuna uğurlandı.

Google Haberlere Abone ol
Huzurevi yangınında ölen emekli pilot son yolculuğuna uğurlandı

İzmir'in Çiğli ilçesinde özel bir huzurevinde geçen gece meydana gelen yangında hayatını kaybeden emekli pilot 91 yaşındaki Tahsin Erten, son yolculuğuna uğurlandı. Erten, yangında hayatını kaybeden 2 kişiden biriydi.

Tahsin Erten, Konak ilçesi Murat Paşa Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Karabağlar Mezarlığı’na defnedildi. Erten’in cenazesine, ailesi, yakınları ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları katıldı.

Tahsin Erten, Çiğli ilçesi 6783 sokakta bulunan özel bir huzurevinde kalıyordu. Huzurevinde çıkan yangında Ali Bereket’le birlikte hayatını kaybetmişti. Elektrik kontağından çıktığı belirtilen yangında 25 huzurevi sakini de dumandan etkilenerek hastaneye kaldırılmıştı.
Emekli Hava Pilot Kıdemli Başçavuş olan Tahsin Erten, 1945-1970 yılları arasında Türk Hava Kuvvetleri'nde görev yapmıştı. Eğitiminin ardından C-47 uçaklarında uzun yıllar uçan Tahsin Erten, geçen yıl yanık nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in emri ile ambulans uçakla İzmir'den Ankara GATA'ya getirilerek tedavi edilmişti. Erten, yaklaşık iki ay süren tedavisi tamamlandıktan sonra ambulans uçakla İzmir'de götürülmüş ve burada Huzurevi'ne yerleştirilmişti. CİHAN

Yorumlar