Hüsnü Mübarek hapis yatmadan evine döndü

Mısır'ın 6 yıl önce devrilen ancak bu süre boyunca hiçbir zaman hapishaneye götürülemeyen lideri Hüsnü Mübarek, 6 yıldır kaldığı hastaneden evine nakledildi

Google Haberlere Abone ol
Hüsnü Mübarek hapis yatmadan evine döndü

Sonhaberler | Haber Merkezi

Mısır'da Tahrir Meydanı olaylarından sonra devrildikten sonra gözaltına alınan ancak gözaltına alındığı gibi hastaneye yatırılan devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, bu süre boyunca kaldığı hastaneden, Sisi cuntasının marifetiyle çıkarılarak evine gönderildi. Hüsnü Mübarek, 6 yıl boyunca hiçbir zaman hapishaneye konmadı, zamanını tutuklu bulunduğu başkent Kahire'deki El-Meadi Askeri Hastanesi'nde geçirdi. 

Mübarek'in avukatı Ferid ed-Dib, "Eski Cumhurbaşkanı hakkındaki tahliye kararı uygulandı. Kendisi şu anda Mısır el-Cedide bölgesindeki evine doğru gidiyor." dedi. Mısır yargısı, "2011 yılında göstericilerin öldürülmesine iştirak ettiği" suçlamasıyla yargılanan Hüsnü Mübarek hakkında 14 Mart'ta beraat kararı vermişti. Yurt dışına çıkış yasağı bulunan Mübarek, sağlık durumu nedeniyle nakledildiği El-Meadi Askeri Hastanesinde bulunuyordu. Mısır'da 25 Ocak 2011 devrimi sırasında dönemin Cumhurbaşkanı Mübarek, görevinden istifa etmişti. Bunun ardından çok sayıda üst düzey yetkili gözaltına alınarak, çoğu hakkında "yolsuzluk ve kamu malına zarar" gibi suçlamalarla davalar açılmıştı.

Yorumlar