Hüseyin Sözlü: Hedef yılda 10 milyon dolar ihracat

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ilk dönemde kentte sanayi üretimini 2 katına, ikinci dönem sonunda da ihracatı 10 milyar dolara çıkarma iddiasında olduklarını belirterek kadınları yatırıma çağırdı.    Adana...

Google Haberlere Abone ol
Hüseyin Sözlü: Hedef yılda 10 milyon dolar ihracat

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ilk dönemde kentte sanayi üretimini 2 katına, ikinci dönem sonunda da ihracatı 10 milyar dolara çıkarma iddiasında olduklarını belirterek kadınları yatırıma çağırdı.

    Adana İş Kadınlar Derneği (İŞKAD) 15. Yıl Kuruluş Balosu'na katılan Hüseyin Sözlü, burada yaptığı konuşmada, önemli mesajlar verdi. Adanalı kadınların müteşebbis olmak yolundaki iddiasını ortaya koyma amacıyla İŞKAD’ın kurulduğunu ve bu çabanın takdire şayan olduğunu belirten Hüseyin Sözlü, “Ben de iddia sahibi bir belediye başkanı olarak sanayi üretimini birinci dönemde iki katına, 10 yılda da Adana ihracatını 10 milyar dolara çıkarma iddiasındayım. Bu nedenle hanımefendileri bu müteşebbis ruhla yatırıma davet ediyorum. Büyük yatırımlar için özel imar düzenlemesi isteyen müteşebbislerin hanımlarla gelenlerine kolaylık vaat ediyorum.” dedi.

    İŞKAD’ın sloganı olan 'Güçlü Kadınlar Güçlü Türkiye' ifadesi üzerine konuşan Hüseyin Sözlü, “Bu ifade demokrasi için vazgeçilmez olanı ifade ediyor. Kadının güçlü olmadığı, hak ettiği değeri bulmadığı tek güçlü demokratik ülke gösteremezsiniz. Köklü ve çağdaş demokrasilerde kadının yeri bellidir. Onun için Güçlü Kadın Güçlü Türkiye sloganını yürekten destekliyorum. Ben güçlü ve zeki bir kadının kocasıyım. Zor mu kolay mı bilmiyorum ama 22 yıldır kimseden yardım almadan evlilik hayatını sürdüren, görevi dışında da hanım sözlerine riayet eden bir Türk erkeğiyim.” şeklinde konuştu.

    Hüseyin Sözlü konuşmasında, köklü bir geçmişi olduğunu vurguladığı İŞKAD’ın 15. Kuruluş yıldönümünü de kutladı.

    İŞKAD Başkanı Elif Doğan Türkmen de Türkiye nüfusunun yarısının kadınlardan oluştuğunu ancak kadınların yüzde 80’inin evde oturduğunu belirterek “Nüfusunun yarısı evde oturan bir ülke kalkınamaz. Bu nedenle 3 yıldır İŞKAD olarak girişimci kadın sayısının artması için çalışıyoruz.” dedi.

    Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ve Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’ın da katıldığı programda başarılı girişimcilere plaket verildi. Başkan Hüseyin Sözlü de İŞKAD’ın eski başkanlarına plaketlerini verdi. CİHAN

Yorumlar