Hüseyin Avni Paşa'nın torunu: Köşkün kundaklandığına inanıyoruz

Hüseyin Avni Paşa ile aynı ismi taşıyan torunu gazeteci Hüseyin Avni Gelendost, dedesine ait köşkün kundaklandığına inandığını söyledi. Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir yerel gazetenin sahibi olan torun Gelendost, Üsküdar'daki Fethipaşa...

Google Haberlere Abone ol
Hüseyin Avni Paşa'nın torunu: Köşkün kundaklandığına inanıyoruz

Hüseyin Avni Paşa ile aynı ismi taşıyan torunu gazeteci Hüseyin Avni Gelendost, dedesine ait köşkün kundaklandığına inandığını söyledi.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir yerel gazetenin sahibi olan torun Gelendost, Üsküdar'daki Fethipaşa Korusu içinde yer alan 110 odalı 142 yıllık dede yadigarını kaybetmenin derin üzüntüsü içinde olduklarını kaydetti. Manavgat'ta kendisine ait gazete matbaasında açıklama yapan Gelendost, Hüseyin Avni Paşa Köşkü'nde çıkan yangının gerçek hedefinin; dedesinin isminin silinmesi ve bölgenin ranta açılması olduğunu ifade etti.

Köşkün torunlarına verilmesiyle ilgili hukuki girişimin devam ettiğini belirten Gelendost, köşkün bir dönem İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne şartlı olarak verildiğini, ardında satışa çıkarılmasını üzüntü ile takip ettiklerini söyledi.

Yangın sonucu kül olan tarihi köşkün, iş adamı Mehmet Cengiz tarafından 2009 yılında TMSF'den satın aldığını belirten Gelendost, "Dedemize ait köşk yandı ve kül oldu. Yangının kundaklama olduğuna inanıyoruz. Torunları olarak olayın sonuna kadar takipçisi olacağız. Köşkle birlikte dedemiz Hüseyin Avni Paşa'nın hatıraları yandı. Yangın sonrası bölgeye büyük alışveriş merkezi (AVM), 5 yıldızlı otel ve büyük projelerin yapılacağını tahmin ediyoruz. Yangının bilinçli olduğuna inanıyoruz. Torunları olarak hukuki takipçiliğini sonuna kadar sürdüreceğiz. Köşkün bilinçli kundaklandığını düşünüyoruz. " dedi.

Hüseyin Avni Gelendost, bu milletin köşkü yakanları hiç zaman affetmeyeceğini sözlerine ekledi.

Avni Paşa Köşkü, geçtiğimiz cumartesi günü çıkan yangında kül olmuştu. CİHAN

Yorumlar