Hüseyin Avni Paşa Köşkü kül oldu

Üsküdar Fethipaşa Korusu’nda bulunan ve koruma altında olan tarihi Hüseyin Avni Paşa Köşkü, yanarak kül oldu. TMSF, köşkün yer aldığı koruluk alanın yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda adı geçen iş adamı Mehmet Cengiz'e satıldığını...

Google Haberlere Abone ol
Hüseyin Avni Paşa Köşkü kül oldu

Üsküdar Fethipaşa Korusu’nda bulunan ve koruma altında olan tarihi Hüseyin Avni Paşa Köşkü, yanarak kül oldu. TMSF, köşkün yer aldığı koruluk alanın yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda adı geçen iş adamı Mehmet Cengiz'e satıldığını açıklamıştı.

İddiaya göre; saat 17.00 sıralarında köşk yanında yakılan bir ateşin rüzgarın etkisiyle köşke sıçraması sonucu yangın başladı. Söndürme çalışmalarına Üsküdar, Kadıköy ve Çengelköy itfaiye ekipleri katıldı. Havadan helikopter desteğinin de verildiği yangın, uzun uğraşların sonucu kontrol altına alındı. Ancak koru içindeki Hüseyin Avni Paşa köşkü tamamen kül oldu.

Bu arada, 'Hüseyin Avni Paşa Korusu' olarak geçen alanın 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda şüpheliler arasında adı geçen iş adamı Mehmet Cengiz'e satıldığı gündemde yer almıştı. Konuya ilişkin açıklama yapan TMSF ise, "Cumhuriyet Gazetesi’nin 18.03.2014 tarihinde manşetinden vermiş olduğu 'Koruyu satmışlar' başlıklı haberle ilgili kurumumuz kayıtlarında yapılan incelemede; Hüseyin Avni Paşa Korusu olarak bilinen Üsküdar’daki taşınmazın 65/100 hissesi 19 milyon 200 bin -TL muhammen bedelle ihaleye çıkarılmıştır.

Şeffaf, adil ve hukuka uygun olarak yapılan ihaleye, birden fazla alıcı iştirak etmiş, sözü edilen gayrimenkul için Cengiz İnşaat San.ve Tic.A.Ş. en fazla artırımı yapmıştır. Adı geçen firmaya, 31 milyon 690 bin 132.-TL üzerinden taşınmazın satışı gerçekleştirilerek tapu devri 23.11.2007 tarihinde yapılmıştır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur." ifadelerine yer vermişti.

HÜSEYİN AVNİ PAŞA, KİMDİR?

Üsküdar Fethipaşa Korusu’nda köşkü bulunan Hüseyin Avni Paşa, Sultan Abdülaziz döneminde yaşamış ve 15 Şubat 1874 ile 26 Nisan 1875 tarihleri arasında sadrazamlık yapmıştır. 30 Mayıs 1876 yılında gerçekleştirilen ve Mithat Paşa ile birlikte Padişah Abdülaziz’in tahttan indirilmesiyle sonuçlanan darbenin liderleri arasında yer aldı. Mithat Paşa’nın Beyazıt’taki evinde yapılan bir toplantıya katılırken Sultan Abdülaziz’in kayınbiraderi Çerkez Hasan ve adamları tarafından öldürüldü.

CİHAN

Yorumlar