Hurşit Tolon: Özkök ve Yalman'ın ifade verecek olması çok doğru bir karar

Ergenekon davasında tahliye edilenlerden emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Balyoz davasında Genelkurmay eski Başkanı Hilmi Özkök ve Kara Kuvvetleri eski Komutanı Aytaç Yalman’ın şahit olarak dinlenmesi kararının çok doğru olduğunu söyledi....

Google Haberlere Abone ol
Hurşit Tolon: Özkök ve Yalman'ın ifade verecek olması çok doğru bir karar

Ergenekon davasında tahliye edilenlerden emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Balyoz davasında Genelkurmay eski Başkanı Hilmi Özkök ve Kara Kuvvetleri eski Komutanı Aytaç Yalman’ın şahit olarak dinlenmesi kararının çok doğru olduğunu söyledi. Tolon, “Son derece doğru bir karar ama çok gecikmiş bir karar.” dedi.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC)’ni ziyaret eden Tolon, Başkan Atilla Sertel'le birlikte gazetecilerin sorularını cevapladı. Balyoz davasında Özkök ve Yalman’ın şahit olarak dinlenme kararını değerlendirerek, “Aslında ismini saydığınız Genelkurmay Başkanı ile Kara Kuvvetleri Komutanı, Balyoz davasında mahkemenin talebiyle dinlenmiş olsaydı mahkemeye de gerek yok. Kendiliklerinden duruşma salonuna gelip de, 'Biz tanığız.' dese ki bizde oldu; ha, mahkeme dinlemezse, geldiği halde dinlemezse zaten yüzde 100 bozma sebebidir, çünkü yasanın yanılmıyorsam 178. maddesi, ‘Getirilen tanık dinlenir’ der. Dinlenmeyi mahkemenin iradesine bırakmaz. Dinleneceklerdi ama gecikmiş bir karardır, çok doğru bir karardır. Dinlendiği zaman ne olduğu anlaşılacaktır.” şeklinde konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)’ne 50 yıla yakın hizmette bulunduklarını ancak akıl almaz kumpaslarla mağdur edildiklerini öne süren Hurşit Tolon, “Askerlik hayatımızda 50 yıla yaklaşan şerefli onurlu hizmetlerimizden sonra maalesef akıl almaz birtakım oluşumlarla ki günümüzde bu çok net olarak artık ortaya çıkmış, devlet büyükleri tarafından da pek çok kez, bizzat Başbakan ve Başbakan yardımcıları tarafından da ifade edilmiştir, bir kumpas, bir katakulli mağduru olarak, imzasız ihbar mektupları, yalancı gizli tanıklar, sahte dijital veriler ve bunlarla ayarlanmış olan bir kısım, bunlarla birlikte çalışan bir kısım ayarlanmış kolluk mensupları, bir kısım yine tırnak içinde söylüyorum, bizzat devlet büyüklerinin ifadesiyle ayarlanmış yargı mensuplarıyla bizlerin şahsında TSK hedef alınmıştır. Hedef, TSK’nın itibarını, halkın nezdindeki güven duygusunu, ona olan inancı zafiyete uğratmaktır. Bunu başarmaya çalıştılarsa da bu başarısız olmuştur, ortaya da çıkmıştır.” dedi.

İGC Başkanı Sertel ise Tolon’a geçmiş olsun dileklerini iletti. Ziyaret anısına, Şehit Gazeteci Hasan Tahsin heykelciği takdim etti. CİHAN

Yorumlar