HÜRSİAD üyeleri Uganda’ya iş gezisi düzenledi

Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) üyeleri, Uganda’ya iş gezisi düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
HÜRSİAD üyeleri Uganda’ya iş gezisi düzenledi

Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) üyeleri, Uganda’ya iş gezisi düzenledi. İşadamları, ticari anlaşmalar imzalayarak döndü.

    HÜRSİAD Genel Sekreteri Orhan Özdülkar, farklı sektörlerden iş adamları ile Uganda’ya iş gezisi düzenlediklerini belirterek iş adamlarının çeşitli ticari anlaşmalar yaptığının bilgisini verdi. Farklı sektörlerden iş adamlarıyla Uganda’nın Kampala ve Jinja şehirlerine gittiklerini belirten Özdülkar, dernek olarak üyelerini dünyaya açmaya kararlı olduklarını açıkladı. Uganda Türk İşadamları Derneği (UGBA) yetkilileriyle bir araya geldiklerini söyleyen Özdülkar, şehir gezisinin ardından Uganda Cumhurbaşkanı Özel Kalemi, danışmanı ve ticaret müşaviri ile görüşüldüğünün bilgisini verdi.

    UGBA Genel Sekreteri Lokman Çınar da ülke hakkında genel bilgiler vererek iş adamlarına ticari anlaşmalarda yardımcı oldu. Uganda ile ticaret ve yatırım yapmak isteyenler için çok ciddi pazar olduğunu vurgulayan Çınar, Gaziantep’i Uganda’ya mutlaka beklediklerinin altını çizdi. Gelecek 10 yıl içerisinde çok büyük yatırımların gerçekleşeceği düşünülen Uganda’ya Türklerin gelmesi yönünde teşvik ettiklerini ifade eden Çınar, “Uganda’nın yeni inşa edilecek bir ülke, tüm sektörler için inanılmaz yatırım imkanları bulunuyor. Türk ve Uganda işadamları olarak Türkiye’den gelen misafirlerimize her türlü rehberlik yardımını yaparız. Uganda çok iyi bir Pazar, Afrika’nın en istikrarlı ve güvenli ülkelerinden bu kadar sanayisi olan Gaziantepli işadamlarını mutlaka bekliyoruz biz her konuda sizlere yardımcı olmayı taahhüt ediyoruz. Ayrıca Türk Okulları sayesinde Türk işadamlarını tanıma fırsatlarımız oluyor. Türk Malı demek kalite demek mutlaka sizleri yatırım yapmaya bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

    HÜRSİAD Genel Sekreteri Orhan Özdülkar, işadamları üyelerini dünyaya açmaya devam edeceklerinin bilgisini vererek gelecek aylarda Etiyopya, Kosova, Afganistan, Kenya, Nijerya’ya gideceklerini söyledi. CİHAN

Yorumlar