HÜRSİAD, Tanzanya’dan umutlu döndü

Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) üyeleri Tanzanya programını tamamladı.

Google Haberlere Abone ol
HÜRSİAD, Tanzanya’dan umutlu döndü

Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) üyeleri Tanzanya programını tamamladı. Dernek, Afrika’nın en istikrarlı ve güvenli ülkelerinden olan Tanzanya’dan iş bağlantılarıyla dönüldü.

Tanzanya’nın Darulsalem şehri ve Zanzibar Adası’na gezi düzenlediklerini söyleyen Genel Sekreter Orhan Özdülkar, “Heyetimizi Tanzanya-Türk İşadamları Derneği ABİTAT yetkilileri karşıladı. Programımızda şehir gezisinin ardından Tanzanya büyükelçimiz, yardımcısı ve ticaret müşavirimiz ile görüşüldü. Ardından Tanzanya-Türk İşadamları Derneği (ABİTAT)’nde ikili iş görüşmeleri yapıldı. Daha sonra ise üyelerimiz sektörel olarak piyasa araştırmaları yapmak üzere sektörel sitelerde rehber eşliğinde geniş bilgi sahibi olma imkânı buldu.” dedi. Tanzanya Büyükelçisi Sayın Ali Davutoğlu’nun kendilerine Afrika’nın en istikrarlı ve güvenli ülkesine Gaziantepli işadamlarını mutlaka beklediklerini söylediğini aktaran Özdülkar, olumlu görüşmeler gerçekleştirdiklerinin altını çizdi.

ABİTAT Genel Sekreteri Metin Er de 43 trilyon dolarlık doğalgaz rezervinin keşfedildiği ve gelecek 10 yıl içerisinde çok büyük yatırımların gerçekleşeceği düşünülen Tanzanya’ya Türklerin gelmesi yönünde teşvikte bulunduklarını aktardı.
CİHAN

Yorumlar