HÜRSİAD Soma için seferber oldu

Gaziantep Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) Kimse Yok Mu işbirliğiyle Soma ve Bosna’da yardıma ihtiyacı olanlar için kampanya başlattı.Konu ile ilgili açıklamada bulunan HÜRSİAD Yönetim Kurulu Başkanı İlker Hasırcı, “Ailelerine...

Google Haberlere Abone ol
HÜRSİAD Soma için seferber oldu

Gaziantep Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) Kimse Yok Mu işbirliğiyle Soma ve Bosna’da yardıma ihtiyacı olanlar için kampanya başlattı.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan HÜRSİAD Yönetim Kurulu Başkanı İlker Hasırcı, “Ailelerine helal rızık sağlamak için yerin metrelerce altında alın teri döken ve yine bu uğurda yaşamlarını yitiren vatandaşlara, geride bıraktıkları emanetleri için ve kardeş ülke Bosna’da da yardıma muhtaç kardeşlerimiz için harekete geçtik. Amacımız, Kimse Yok Mu Derneği ile bu yardımları artırmak, gündemde tutmak ve insanları teşvik etmektir. Tüm iş adamlarımızı ve milletimize yardım etmeye davet ediyoruz.” dedi.

Kimse Yok Mu Derneği Gaziantep Şube Müdürü Fevzi Çakmak ise ‘Somalı Madencilerin Emanetlerine Sahip Çıkalım’ isimli yardım kampanyası başlattıklarını, kampanya kapsamında toplam bin çocuğun eğitim ihtiyaçları için 3 yıl boyunca çocuk başına yıllık bin 500 TL yardım yapılacağını bildirdi. Derneğin olay anının hemen akabinde bölgeye en yakın ekibini göndererek, arama kurtarma faaliyetlerine de katıldığını ifade eden Çakmak, “Bölgede görev yapan Kimse Yok Mu Asya arama kurtarma ekipleri, öncelikle vefat eden işçilerin ve yaralıların tahliyesinde çalışmalar yürütürken, tünel çıkışlarında da özel ekipmanlarıyla gaz ölçümü yaptı. Arama kurtarma çalışmalarının yanında derneğimiz gönüllüleri tarafından bölgede bulunan kazazede işçilerimizin ailelerine lojistik ve psikolojik destek sağlandı. Derneğimiz, arama-kurtarma çalışmaları sona erdiğinde Somalı şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkıp, uğruna can verdikleri hayallerini gerçekleştirebilmek için seferber oluyor.” diye konuştu.

Çakmak, kampanya bilgilerini de paylaştı: “Kampanyaya desteğini elden vermek isteyenler sitesi www.kimseyokmu.org.tr veya HÜRSİAD’ı arayarak 0342 339 8811 veya bizi arayarak 0342 231 11 10 irtibat ofisinden makbuz karşılığı SOMA halkına yardımlarını ulaştırabiliyor. Tüm GSM operatörlerinden SOMA yazıp 5777’ye atılacak mesajlarla Somalı yetim çocuklar ile dul kalanlara 5 TL’lik bağışta bulunulabiliyor.”

CİHAN

Yorumlar