'Hürriyet ve İstiklal söz konusu olmadığı sürece, hukuksuzluğu cinayet biliriz'

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hatay Şube Başkanı Mehmet Ramiz Bakır, "Hürriyet ve istiklal söz konusu olmadığı sürece, anlamsızlık ve hukuksuzluk içeren savaşları bir cinayet biliriz.

Google Haberlere Abone ol
'Hürriyet ve İstiklal söz konusu olmadığı sürece, hukuksuzluğu cinayet biliriz'

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hatay Şube Başkanı Mehmet Ramiz Bakır, "Hürriyet ve istiklal söz konusu olmadığı sürece, anlamsızlık ve hukuksuzluk içeren savaşları bir cinayet biliriz." dedi.

Kars Valiliği tarafından düzenlenen 99'uncu yılında, 'Türkiye şehitleriyle yürüyor' anma etkinlikleri sürüyor. Bu kapsamda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından şehit yakınları ve gazi aileleri onuruna Simer Otel'de yemekli program düzenlendi. Kars Valiliği koordinesinde düzenlenen yemek, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahilerle başladı. Yemeğin ardından da İl Müftüsü Muhammed Genç, tarafından şehitler için dualar okundu.

Yemek sonrası Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hatay Şube Başkanı Mehmet Ramiz Bakır, şehit yakınları ve gaziler konulu bir konuşma yaptı. Vatan toprakları ve bayrak için toprağa düşmüş aziz şehitlerimizin yaşayan şahitleri olan kahraman gazilere seslenen Mehmet Ramiz Bakır, Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarının ilke edindikleri gibi hürriyet ve istiklal söz konusu olmadığı sürece anlamsızlık ve hukuksuzluk içeren savaşları cinayet bildiklerini söyledi.

Sarıkamış harekâtının Türk tarihinin en dramatik ve en iç kanatıcı olaylarından biri olduğuna da dikkat çeken Ramiz Bakır, "Kahraman bir milletin evlatları olarak bizim kahramanlıklarımız da zaferlerle birlikte acıların da yaşandığı bir hakikattir. Yemen’in kavurucu sıcağından, Sarıkamış’ın dondurucu soğuğuna yazlık elbiseyle çarıksız koşan körpe fidanların hikayesi içimizi acıtan ve yüreğimizi yakan tarihi vakıaların başında gelir. Tarihler şahittir ki Sarıkamış şehitlerimizin torunları olan bizler, 'Hürriyet ve İstiklal' söz konusu olduğunda da canımızı feda etmekten ve şehadet şerbeti içmekten zerrece çekinmeyiz. Asla esareti tatmamış olan ve zaferleriyle tarihte destanlaşan bu milleti, diğer milletlerden ayıran özelliği de budur. Bu sebepledir ki hürriyet arzulayan mazlum milletler, her zaman Türk ulusunu kendilerine rehber edinmişlerdir." dedi.

VALİ TEPE: 'BU VATAN İÇİN ÖLECEKSİNİZ' DENİLDİ VE ONLAR CANLARINI VERDİ

Daha sona söz alan Kars Valisi Eyüp Tepe de, Sarıkamış şehitlerini anma etkinlikleri nedeniyle hüzünlü günler yaşadıklarını dile getirerek, Sarıkamış şehitlerini yeniden tanımak ve tanıtmak adına önemli bir iş yaptıklarını söyledi.

Dedelerimizin gözlerini bile kırpmadan ‘Bu vatan için öleceksiniz’ denildiğinde canlarını verdiklerini de belirten Vali Tepe, "Belki bizler şanslıyız. Ecdadımızın çektikleri sıkıntıları, yeri geldiğinde de gözleri kırpmadan canlarını verebileceklerini bir nebze de olsa hissedebiliyoruz. Ama bizler gelecek nesillere bu vatanın kolay kazanılmadığını, bu kahramanlık destanlarının kolay yazılmadığını anlatmamız gerekiyor. Her kesin bildiği gibi son yıllarda ecdadımızı son yıllarda daha büyük etkinliklerle onların aziz hatıralarına yakışır bir şekilde yad etmeye başladık. Sanki unutmak istediğimiz ve hatırlamak istemediğimiz tarihten bu acı sayfayı her yıl yeniden açıyoruz ve tabiri caizse sanki o yaşananları yeniden yaşar haline geliyoruz. Şehitlerimizi ve onların, Allah-u Ekber'in zirvelerinde yaşadıkları şehadetleri sadece böyle salonlarda anlatmak çok zordur. Bizler bu vatan topraklarını elde etmek için Sarıkamış'ta, Dumlupınar'da ve Sakarya'da olduğu gibi hep birlikte savaştık ve bu toprakları kendimize vatan yaptık. Bu vatan mücadelesi dün yapıldı, bugün yapılıyor ve yarın da yapılacak." diye konuştu.

Etkinlikler Pazar günü saat 10:00'da 'Türkiye şehitleriyle yürüyor' yürüyüşüyle sona erecek. CİHAN

Yorumlar