Hürriyet 'ByLock haberi' ile FETÖ'ye can simidi oldu

Hürriyet Gazetesi'nin 'yüzyılın röportajı' propagandasıyla yayınladığı ByLock haberi FETÖ'cüler için can simidi oldu

Google Haberlere Abone ol
Hürriyet 'ByLock haberi' ile FETÖ'ye can simidi oldu
Sonhaberler / Haber Merkezi

FETÖ'nün haberleşme uygulamalarından ByLock'un patent sahibi olduğu iddia edilen kişinin Hürriyet'te yer alan açıklamaları uluslararası basında Türkiye aleyhine söyleme dönüştü. Haber ile ilgili savcılık tarafından soruşturma açıldı. 

ABD'nin etkin yayın organlarından Huffingtonpost'ta yayınlanan makalede, Hürriyet'in haberine atıfta bulunularak “Türk gazetesi hükümetin uydurduğu ByLock senaryosunu çökertiyor” denildi.

Türkiye'yi hedef alan ve darbecileri aklayan makaleyi ise FETÖ mensubu gazetecilerden Mahir Zeynelov kaleme aldı.

Hürriyet gazetesinin dün manşetten yayınladığı ByLock haberi, FETÖ tarafından uluslararası kamuoyunda Türkiye aleyhinde kampanyaya dönüştürüldü.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe sürecinde haberleşme ağı olarak kullandığı ve MİT tarafından deşifre edilen Bylock uygulamasının patent sahibi olan ABD vatandaşı David Keynes'in Hürriyet'te yer alan açıklamalarından yola çıkılarak ABD'nin en etkin haber sitesi Huffingtonpost'ta bir makale yayınlandı. FETÖ mensubu gazetecilerden Mahir Zeynelov'un kaleme aldığı “Türk gazetesi ByLock uygulamasıyla ilgili Türk hükümetinin iddialarının yanlış olduğunu gösterdi" başlıklı yazıda Türkiye'yi hedef alan ifadelere de yer verildi.

Huffingtonpost'ta yayınlanan makalede Hürriyet'in haberine atıfta bulunularak, “Röportaja ilk sayfasında yer veren Hürriyet gazetesi, farkında olmadan hükümetin aylardır kurduğu anlatıya zarar vermiş oldu. Kaynaklar, röportaj sebebiyle soğuk terler döken Ankara yetkililerinin, oluşan zararı frenlemek adına aralıksız şekilde televizyon ve gazetelerle telefonla görüş bildirdiğini söylüyor" denildi.

HÜRRİYET'E SORUŞTURMA AÇILDI

Akşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu, Twitter hesabından Savcılığın harekete geçtiğini duyurarak "İstanbul Başsavcılığı, Hürriyet'in ByLock haberi ile ilgili soruşturma başlattı. Bu haber proje haberidir. Yeni bir oyunun parçası" diye yazdı.

İSMAİL SAYMAZ'DAN SORUŞTURMA TEPKİSİ

Haberi yapan Gazeteci İsmail Saymaz, soruşturmaya tepki göstererek şunları söyledi: "Burada asıl amaç, By Lock'un sahibi David Keynes'in tıpkı Adil Öksüz gibi, üstelik darbeden 20 gün sonra ülkeden çıkması gerçeğini örtmektir" diyen Saymaz, "Benim mesleki ömrüm, fethullahçı savcıların açtığı davalarda ifade vermekle geçti. ben ne o gün yıldım, ne de bugün yılarım. Benim için asıl beraat makamı, evladı olmaktan onur duyduğum bu halkın vicdanıdır. Allah utandırmasın" 

Yorumlar

ihsan hürriyet fetö cülerin hürriyetine çalışıyor zaten Israil ABD SİYONİST GAZETE HERKES BİLİYOR bundan türkiyeye hayır gelmez