Hurdacılar Odası'ndan ihale tepkisi

Samsun Hurdacılar Odası Başkanı Nazmi Kaçak, Canik ilçesi Yenimahalle'de 80 dönüm arazi üzerinde 2011 yılında başlatılan kentsel dönüşüm projesi ile ilgili TOKİ'nin uyarı yazısı bulunduğunu belirterek, Canik Belediyesi'nin söz konusu alanda satış ihalesi.

Google Haberlere Abone ol
Hurdacılar Odası'ndan ihale tepkisi

Samsun Hurdacılar Odası Başkanı Nazmi Kaçak, Canik ilçesi Yenimahalle'de 80 dönüm arazi üzerinde 2011 yılında başlatılan kentsel dönüşüm projesi ile ilgili TOKİ'nin uyarı yazısı bulunduğunu belirterek, Canik Belediyesi'nin söz konusu alanda satış ihalesi yapmasını eleştirdi.

Samsun Hurdacılar Odası Başkanı Nazmi Kaçak, makamında yaptığı basın açıklamasında, Canik ilçesi Yeni Mahalle'de Canik Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi(TOKİ) Başkanlığı'nın işbirliği ile sürdürülen kentsel dönüşüm projesinin son durumu hakkında bilgi verdi. Söz konusu projenin 2007 yılında planlandığını ve 2011 yılında uygulamaya sokulduğunu belirten Kaçak, "80 dönüm arazi üzerinde uygulamaya konulan kentsel dönüşüm projesinde anlaşma sağlanamamış ve mahkeme kanalı ile yüzde 30 kamulaştırma yapılmıştır. Kamulaştırma bedellerinin yüksek oluşu nedeniyle yüzde 70'lik alanda arsalar pahalı olduğu için TOKİ tarafımıza projenin askıya alındığını ve bir süre beklenip daha sonra plan yapılacağına dair yazı gönderdi." dedi.

Canik Belediyesi'nin söz konusu kentsel dönüşüm alanında kendisine ait arazileri satışa çıkarttığını belirten Samsun Hurdacılar Odası Başkanı Nazmi Kaçak, şunları dile getirdi: "TOKİ ile yaptığımız görüşmede bu bölgede ihale yapılamayacağına dair tarafımıza yazı gönderdi. Bizim de bu bölgede arazilerimiz var. TOKİ'nin bu yazısına rağmen satış ihalesi yapılması handikaptır. Kentsel dönüşüm projesine karşı yürütmeyi durdurma talebi ile açtığımız dava devam ediyor. Diğer taraftan söz konusu alanda küçük bir parselde Sevda Ülger adına açılan davada yürütmeyi durdurma kararı verildi. Canik Belediyesi'nin düzenlediği satış ihalesine girecek olan işadamlarını ve firmaları uyarıyoruz." CİHAN

Yorumlar