Hür Demokratlar daha fazla rüzgar santraline karşı

Almanya'nın Baden Würtemberg Hür Demokrat Parti (FDP) Teşkilatı hükümete çağrı yaparak sübvanse edilen rüzgar enerjisine ile ilgili desteklere son verilmesini istedi.

Google Haberlere Abone ol
Hür Demokratlar daha fazla rüzgar santraline karşı

Almanya'nın Baden Würtemberg Hür Demokrat Parti (FDP) Teşkilatı hükümete çağrı yaparak sübvanse edilen rüzgar enerjisine ile ilgili desteklere son verilmesini istedi. Buna gerekçe olarak aşırı masrafı öne süren FDP Eyalet Meclis Grup Başkanı Hans Ulrich Rülke ayrıca enerji dönüşümüne sadece rüzgar santralleri ile ulaşılmayacağını kaydetti. Bu alana harcanan bütçeleri daha akıllı bir şekilde yeni teknoloji alanlarına kaydırmanın daha fazla getirsinin olacağına vurgu yapan Rülke, Yeşiller-SPD koalisyon hükümetinin konseptinin gerçek dışı ve maliyetinin yüksek olduğunu iddia etti.

FDP'nin enerjiden sorumlu milletvekili Andeas Glück ise koalisyon hükümetinin enerji dönüşüm hedefine bu hızla ancak 100 senede ulaşabileceğini söyledi. Gluck rüzgar enerjisi yatırımlarının rüzgarın bol olduğu yerde verimli olacağını ancak bunun BW için geçerli olmadığını kaydetti.
CİHAN

Yorumlar