Hür Demokratlar, 2014’ü ayağa kalkma yılı ilan etti

Alman Hür Demokrat Parti (FDP) Stuttgart’ta gerçekleştirilen Üç Kral Yortusu toplantısında yeni bir siyasi başlangıç kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol
Hür Demokratlar, 2014’ü ayağa kalkma yılı ilan etti

Alman Hür Demokrat Parti (FDP) Stuttgart’ta gerçekleştirilen Üç Kral Yortusu toplantısında yeni bir siyasi başlangıç kararı aldı. 2014 yılının liberaller adına yeni bir doğuş olacağını söyleyen partinin yeni başkanı Christian Lindner, seçimlerin ardından çok şey tecrübe ettiklerini ve her zamankinden daha hür ve bağımsız olarak bir sonraki seçimlere gireceklerini belirtti.

21. yüzyıl sorunlarına ancak AB’nin bir birlik olarak cevap verebileceğini dile getiren Lindner, bazılarının talep ettiği gibi tekrar ulusal ülkelere geçişin kimsenin faydasına olmayacağını söyledi. FDP’nin yeni Baden-Württemberg (BW) Parti Başkanı Michael Theurer ise liberallerin en merkezi teması olan bireysel özgürlük değerlerinin korunması adına hür demokratların tekrar parlamentoda yer alması gerektiğini söyledi.

Hür demokratların dünyaya kazandırdıkları değerlerin başında gelen sosyal piyasa ekonomisinin ve tüm diğer değerlerin “kırılgan olduğunu” ve bunların iyi muhafaza edilmesi gerektiğini kaydeden Theurer, “Bu değerler adına tekrar ayağa kalkarak mücadele vermeğe değer.” dedi.

FDP’nin BW Eyaleti Meclis Grup Başkanı Hans-Ulrich Rülke de konuşmasında eyalet hükümeti ve başbakanı Winfired Kretschmann’ı hedef aldı. Rülke hükümetin bilhassa eğitim politikasına eleştiriler yağdırdı. Eğitimin bir milletin en değerli mülkü olduğundan bahseden Rülke, fantastik deneylerin tüm millete zarar vereceğini söyledi. CİHAN

Yorumlar