Hülya Wieland: Güçlü kadınlar güçlü bir Avrupa için önem taşır

Avrupa Parlamentosu seçimlerine yaklaşık üç hafta kalan adayların seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Baden Württemberg Eyaleti’nde de partiler seçim çalışmalarını yoğunlaştırdı. Bazı partilerin aday listelerinde Türk...

Google Haberlere Abone ol
Hülya Wieland: Güçlü kadınlar güçlü bir Avrupa için önem taşır

Avrupa Parlamentosu seçimlerine yaklaşık üç hafta kalan adayların seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Baden Württemberg Eyaleti’nde de partiler seçim çalışmalarını yoğunlaştırdı. Bazı partilerin aday listelerinde Türk kökenli adaylar da yer alıyor. Heilbronn şehrinden FDP’nin Avrupa Parlamentosu adayları arasında yer alan Hülya Wieland, "Göçmen ve yerli insanlarımızla, birlik ve beraberlik içinde yaşayabilmek adına, mücadele vermek istiyorum" dedi. FDP’nin Heilbronn ve bölge teşkilatı üyesi de olan Wieland, liberal yaşam anlayışı ve düşüncesinin, aday olmasındaki en büyük etken olduğunu belirtti.

Gençlik yıllarında dönüşümlü olarak hem Türkiye’de hem de Almanya’da yaşadığını söyleyen Hülya Wieland bu durumun getirdiği zenginliği ise şöyle dile getirdi: "Bugün, hem yurdum hem de yaşam hissim olan Alman kültürü, Türk kökenimden yaşam bulmuştur. Bu zenginlik benim için aynı zamanda başarılı bir entegrasyonun vermiş olduğu şanstır. Gelmiş olduğu ülkenin varlığını unutmadan, inkar etmeden, yeni bir kültüre ulaşmak ve burada yurt bulmuş olmak. Almanya, herkesin istediği yaşam biçimine saygı gösteren, izin veren liberal bir ülke."

Gastronomi sektöründe çalışan Hülya Wieland, "Mesleğim gereği, günlük yaşamımda birçok insanla bir araya geliyorum ve vatandaşlarımıza en yakın olabilecek yerdeyim. İnsanların kökeni, inancı veya cinsiyeti ayırt edilmeden, siyasi birliğe ait aynı hak ve görevlerde yer alabilmeleri için, adaylığımı koyuyorum. Avrupa’da da özellikle mültecilere düzenli entegrasyon sağlayabilmek için daha çok çalışmak ve destek verilmesi gerektiğine inanıyorum." diye konuştu.

Avrupa’nın sürekli ve ekonomik alanda birlikte büyümesinin dünyada büyük önem taşımakta olduğuna dikkat çeken Wieland, "Bu benim için yaşadığımız Avrupa’da çok önemli" ifadelerini kullandı. Seçim çalışmalarında, ‘Güçlü kadınlar güçlü bir Avrupa için önem taşır’ sloganını da kullanan 43 yaşındaki Hülya Wieland aynı zamanda Heilbronn Belediye Meclisi için de FDP’den 7. sıradan aday. CİHAN

Yorumlar