Hülya Koçyiğit: Dilerim Hasankeyf sular altında kalmaz

Bu yıl ikincisi düzenlenen 'Batman Uluslararası Film Festivali'ne katılmak üzere Batman'a gelen sinema sanatçısı Hülya Koçyiğit, antik kent Hasankeyf'in eşsiz bir güzelliğe sahip olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Hülya Koçyiğit: Dilerim Hasankeyf sular altında kalmaz

Bu yıl ikincisi düzenlenen 'Batman Uluslararası Film Festivali'ne katılmak üzere Batman'a gelen sinema sanatçısı Hülya Koçyiğit, antik kent Hasankeyf'in eşsiz bir güzelliğe sahip olduğunu söyledi. Koçyiğit, "Dilerim Hasankeyf sular altında kalmaz." dedi.

Sinema sanatçısı Hülya Koçyiğit ve sanatçı Selahattin Alpay, 38. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, Sinema Genel Müdürlüğü ile Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 'Batman Uluslararası Film Festivali'ne katılmak üzere uçakla bu şehre geldi. Koçyiğit ve Alpay, Hasankeyf'i ziyaret etti. Koçyiğit, Hasankeyf girişinde ilçe kaymakamı Temel Ayça ve halk oyunları ekibi ile karşılandı. İstanbul'da havalimanında düşme sonucu kalça kemiğini inciten Koçyiğit'in, ziyaretini tekerlekli sandalye ile yapması dikkat çekti.

Hasankeyf'te hayranlarıyla bol bol fotoğraf çektiren Hülya Koçyiğit, Antik kente daha önce de geldiğini belirterek Hasankeyf'in eşsiz bir yer olduğunu ifade etti. Bütün sanatçıların doğa, tarih ve kültür konusunda çok hassas olduklarını belirten Koçyiğit, "Hasankeyf sular altında kalmamalı; sanatçıların dileği budur. Hasankeyf'in bütün kalbimizle kurtulmasını diliyoruz. Dilerim Hasankeyf sular altında kalmayacak." diye konuştu.

Çözüm süreci ve 2. Batman Uluslararası Film Festivali'ni de değerlendiren Hülya Koçyiğit, "Batman halkının sinema ve sanata çok ilgi gösterdiğini biliyorum. 2. Batman Uluslararası Film Festivali'nin 10 yıl ara verildikten sonra tekrardan hayata geçiriliyor olması da çok önemli. Umarım amacına ulaşır." dedi.

Çözüm sürecine ilişkin görüşlerini de belirten Koçyiğit şunları söyledi: "Çok şükür gayet iyi gittiğini görüyoruz. Daha çok insanın bu barışın olacağına inandığını görüyorum. Başlangıçta ülkenin bir çok bölgesinde bir çok insanın tereddüdü vardı. Bu gün giderek daha çok insan inanıyor ve diliyor. Geriye dönmek istemiyoruz. Bundan böyle barışı istiyoruz, huzur istiyoruz, kol kola birlikte kalkınmak istiyoruz. Kucaklaşmak, kavuşmak, birbirimizi fark etmek istiyoruz. Türkiye'de bu hava hakim. Anaların ağlamasını istemiyoruz." CİHAN

Yorumlar