Hulusi Akar'dan İçişleri ve polise 'vefa' ziyareti

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, darbe girişiminde büyük bir başarı gösteren polisi ziyaret etti, birlik ve beraberlik mesajları verdi

Google Haberlere Abone ol
Hulusi Akar'dan İçişleri ve polise 'vefa' ziyareti
İçişleri Bakanı Efkan Ala, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve kuvvet komutanlarıyla Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne taziye ziyaretinde bulundu. Bakan Ala, Genelkurmay Başkanı Akar ve kuvvet komutanları, kurumda bomba atılan yere karanfiller bırakarak şehitler için dua okudu.

İçişleri Bakanı Ala ve beraberindeki Genelkurmay Başkanı Akar ile kuvvet komutanları, Ankara Emniyet Müdürlüğüne taziye ziyareti için geldi. Bakan Ala ve Genelkurmay Başkanı Akar ile kuvvet komutanlarını Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar ve Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan emniyete girişlerinde karşıladı. Daha sonra Bakan Ala ve komutanlar, bir süre Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan'dan makamında bilgi aldı.

Daha sonra Ala ve beraberindekiler, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Ankara Emniyet Müdürlüğü binasında bomba atılan yere karanfil bıraktı ve şehitler için dua okudu.

Genelkurmay Başkanı Akar, Ankara Emniyet Müdürlüğü yerleşkesi içinde kendisini bekleyen polisleri selamladıktan sonra yaptığı konuşmada, özellikle Doğu ve Güneydoğu'da bugüne kadar asker, polis, jandarma ve korucuların birlikte, omuz omuza ülkenin güvenliği için çok güzel işler başardığını belirtti.



Askerin ve polisin ülkenin güvenliğine büyük katkılar sağladığını ifade eden Akar, şunları söyledi:
"Azimle kararlılıkla bu zorlu mücadele bugüne kadar devam etti. Ancak asker elbisesi giymiş bazı alçakların, urlaşmış bazı çete mensuplarının, silahlı kuvvetlerimize sızmış yılanların ülkemize verdiği zarar çok büyüktü ama biz bunları bir şekilde temizleyeceğiz, inşallah Allah bizlere bu lekeyi temizlemek için imkan ve fırsat verecek. Polis, asker daima kardeştir, bir bütündür, güvenlik bir bütündür, güvenlik mimarisi bir bütündür, bunda hiçbir şekilde ayrım yapılamaz. Bu geçmişte kalmayacağız, ileri bakacağız, gerekli temizliği yapacağız. Ülkemiz için, milletimiz için asker, polis, jandarma, korucu hep birlikte, omuz omuza ülkemizin birliği, bütünlüğü, güvenliğini sağlamak için azimle, kararlılıkla mücadeleye devam edeceğiz."

Akar, bütün şehitlere rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

Ziyaretin ardından İçişleri Bakanı Ala ile aynı makam aracına binen komutanlar Ankara Emniyet Müdürlüğünden ayrılarak darbe girişimi sırasında bombalanan ve 50 polisin şehit olduğu Gölbaşı Polis Özel Harekat Merkezine hareket etti.

Yorumlar