Hulusi Akar'dan El Bab açıklaması

Orgeneral Hulusi Akar, El Bab operasyonuyla ilgili yaptığı açıklamada "Harekatta planlanan hedeflere ulaşıldı" denildi

Google Haberlere Abone ol
Hulusi Akar'dan El Bab açıklaması

Sonhaberler | Haber Merkezi

Orgeneral Hulusi Akar, El Bab operasyonuyla ilgili yaptığı açıklamada "Harekatta planlanan hedeflere ulaşıldı. Yerel halkın eve dönüşü için destek verilecek" ifadelerini kullandı. 

Genelkurmay Başkanı tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: Kahraman türk milletinin korku nedir bilmeyen yiğit evlatları, Varlığından aziz milletimizin gurur ve güven duyduğu şanlı silah arkadaşlarım, gözlerinizden ve yanaklarınızdan öperim; milletimizin ne zaman ihtiyacı olsa, peygamber ocağı kahraman ordumuzun siz fedak r mensupları, daima göreve hazır oldunuz. binlerce yıllık tarihimizin şanlı timsali albayrağımızın, mavi göklerde özgürce dalgalanması için göğsünüzü siper ettiniz. ölürsek şehit kalırsak gazi anlayışyla çıktığınız bu yolda, hiçbir fedak rlıktan kaçınmadan, canınızı dahi esirgemeden bayraklaşan vatan topraklarının güvenliği için yurt içinde, sınır ötesinde kahramanca mücadele ettiniz. büyük bir özveri ve kahramanlıkla bu harek tı yürüttünüz.  Meşru müdafaa hakkımız kapsamında, terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf etmek, halkımızın ve sınırlarımızın güvenliğini sağlamak, terörün bölgede yerleşik hale gelmesini engellemek, bölgede huzur ve istikrarı tesis etmek maksadıyla 24 ağustos 2016 tarihinde fırat kalkanı harek tı başlatılmıştır. Harekatın ilk aşamasında cerablus, er rai, dabık ve suran bölgeleri, kısa sürede terör örgütlerinden temizlenerek kontrol altına alınmış; bu bölgelerde yurtlarını terk etmek zorunda kalan suriyeli kardeşlerimizin kendi topraklarına dönmelerine imk n sağlanmıştır. Müteakiben, deaş terör örgütünün ağırlık merkezini oluşturan el-bab’a yönelik harek t başlatılmıştır. bu mücadelenin konvansiyonel bir harek ttan farklı olarak asimetrik bir mücadele olması, meskûn mahallerde icra edilmesi; bombalı araçlar, intihar bombacıları, keskin nişancılar, eyp’ler gibi özel zorluklar içermesi gibi nedenlerle, ihtiyatlı bir şekilde sürdürülmüştür.

Kural tanımayan bir terör örgütüyle mücadele ederken dahi masum insanlara, tarihi ve kültürel varlıklara zarar verilmemesi için azami özen gösterilmiştir.

El-bab’ın kontrol altına alınmasıyla birlikte harek tın başında planlanan hedeflere ulaşılmıştır. 

Müteakip süreçte hayatın hızla normalleştirilmesi ve yerel halkın güven içerisinde evlerine dönüşleri için her türlü destek sağlanacaktır.

Bu harek tın başarıyla yürütülmesinde en büyük pay, gözlerini kırpmadan hayatlarını feda eden aziz şehitlerimize, kahraman gazilerimize; kara, deniz ve hava kuvvetlerine mensup siz değerli silah arkadaşlarıma aittir. sizlerin “en büyük takdir güvenilmek, en büyük başarı Bu güvene layık olmaktır.” düsturunu daima canlı tutan yiğitlikleriniz, asil milletimizin güvenini hiçbir zaman boşa çıkarmamıştır. ayrıca; bu harek tın başarılı bir şekilde sonuçlanmasında öso’nun kahramanlık ve katkıları büyüktür.

Bu vesileyle başta ebedî başkomutanımız gazi mustafa kemal atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, harek tta hayatını kaybeden aziz şehitlerimize, vatanlarının kurtarılmasında deaş terör örgütü başta olmak üzere, terör örgütlerine karşı kahramanca mücadele ederken şehit olan öso mensuplarına allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, türk silahlı kuvvetleri ile yüce türk milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz.

Yolunuz, bahtınız açık olsun.

Yorumlar