Hükümlülere çatışma ve çözüm semineri

Aksaray’da Denetimli Serbestlik Müdürlüğü (DSM) tarafından denetimli serbestlik yasası kapsamında bulunan hükümlülere yönelik "Kişiler Arası Çatışma ve Çatışma Çözme Teknikleri" konulu eğitim semineri düzenlendi.Adliye Sarayı Toplantı...

Google Haberlere Abone ol
Hükümlülere çatışma ve çözüm semineri

Aksaray’da Denetimli Serbestlik Müdürlüğü (DSM) tarafından denetimli serbestlik yasası kapsamında bulunan hükümlülere yönelik "Kişiler Arası Çatışma ve Çatışma Çözme Teknikleri" konulu eğitim semineri düzenlendi.

Adliye Sarayı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen eğitim seminerine çok sayıda hükümlü katılırken, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü yetkilileri tarafından günlük hayatta sıklıkla içinde bulunulan çatışma durumunu, kişiler arası farklılıklar ve yaşanan uyuşmazlıklar, bunların meydana getirdiği anlaşmazlıklar anlatıldı.

Eğitim seminerinin ardından konuşma yapan Denetimli Serbestlik Müdürü M. Korkmaz Peker, “Bir problemi çözemediğimiz zaman, birikmiş yoğun öfke duygusundan dolayı küçük bir olaya bile büyük tepkiler verebiliriz. Çatışma çözümünde kaçınma stratejisi izleyerek sorunun çözümünü ertelemek de bazı olumsuz sonuçlar doğurur. İyi niyetiniz suistimal edilebilir, kızgınlık artar. Olumsuz duygular birikmeye başlar, öfke patlamaları yaşanabilir, duygular ve kızgınlıklar başka kişilere yöneltilebilir. Kaçınma davranışında bulunursanız çatışmanın çözümünü ertelediğiniz için yakınmaya, kişilerin arkasından konuşmaya ve dedikodu yapmaya başlarsınız. Sorunların çözümünde karşı tarafı suçlamaktansa ben dili kullanmak daha büyük etki yapar ve empatiyi kolaylaştırır. Karşılıklı anlayış ve saygı kaçma ve kavga seçeneklerinden daha yapıcı oluyor” dedi.

Seminere katılan hükümlülere günlük olaylarda karşılaşabilecekleri problemleri nasıl çözecekleri hakkında uygulamalı eğitimler verildi. CİHAN

Yorumlar