Hükümlü ve tutukluların el emekleri sergilendi

Mersin'in Silifke ilçesinde bu yıl 23-26 Haziran tarihleri arasında 41'incisi "Yörük Yılı" olarak kutlanan Uluslararası Silifke Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında Silifke M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü'nün açtığı sergide...

Google Haberlere Abone ol
Hükümlü ve tutukluların el emekleri sergilendi

Mersin'in Silifke ilçesinde bu yıl 23-26 Haziran tarihleri arasında 41'incisi "Yörük Yılı" olarak kutlanan Uluslararası Silifke Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında Silifke M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü'nün açtığı sergide hükümlü ve tutukluların eserleri sergileniyor.

Göksu Otel yanındaki serginin açılış kurdelesini Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut ve Cumhuriyet Başsavcısı Zeki Vatan kesti. Hükümlü ve tutukluların cezaevi hobi atölyesinde hükümlü ve tutuklular tarafından işlenen 700 çeşit eser görücüye çıktı. El emeği göz nuru olan ürünler festival boyunca satışı yapılıp gelirinin de hükümlü ve tutuklulara verilmesi planlanıyor. Böylelikle cezaevinde kendilerine gelir kapısı açmış oluyorlar. Kültür Haftası süresince açık olacak sergide maket ev, gemi, şal, anahtarlık, saat, kemer, el örgüsü, kalemlik, resim çerçevesi, resim, mücevher kutusu gibi değişik türden yapılmış yaklaşık 700 adet eserin satışa sunulacağını belirtildi.

CİHAN

Yorumlar