Hükümlü ve tutuklulara moral konseri

Nevşehir Ceza İnfaz Kurumu’nda kalan ve bağlama kursuna katılanlar tarafından konser verildi. Moral ve motivasyon amaçlı Türk halk müziği konseri, bağlama ustası Arif Çizmecioğlu yönetimindeki bağlama eğitimi kursuna katılan hükümlü...

Google Haberlere Abone ol
Hükümlü ve tutuklulara moral konseri

Nevşehir Ceza İnfaz Kurumu’nda kalan ve bağlama kursuna katılanlar tarafından konser verildi.

Moral ve motivasyon amaçlı Türk halk müziği konseri, bağlama ustası Arif Çizmecioğlu yönetimindeki bağlama eğitimi kursuna katılan hükümlü ve tutuklulardan oluşan kursiyerler ile müzisyen Çağdaş Köroğlu tarafından verildi.

Cezaevi'nin çok amaçlı salonunda düzenlenen, daha çok son dönemlerde beğenilen türkülerin ağırlıklı olarak bağlama ile sunulduğu yaklaşık bir saat süren konserde, hükümlü ve tutuklular türküler eşliğinde eğlendi. Mahkumlar, hareketli türkülere alkışlarla tempo tuttu.

Hükümlü ve tutuklular, konserin bitiminde bu tür etkinliklerin moral motivasyonları açısından daha sık yapılması gerektiğini dile getirdi.

Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Ali Başekin ise, bağlama kursunun kazanımlarını gördükçe sevinçlerinin bir kat daha arttığını söyledi.

Mahkumların sosyal ve kültürel yönden gelişmeleri ve cezaevi sonrası yaşamlarında toplumla bütünleşmeleri açısından bu tür etkinliklerin aralıksız devam edeceğini kaydeden Başekin, moral motivasyon yönünden hükümlü-tutuklulara sürekli destek olunacağını ifade etti.

CİHAN

Yorumlar