Hükümetten açıklama üstüne açıklama

Ankara'da dün akşam yaşanan cenaze skandalına hükümetten tepki üzerine tepki geldi. Önce Başbakan Yardımcısı Bozdağ'dan gelen açıklama, "Yaşananları lanetliyorum" şeklinde oldu. Konuya ilişkin bir açıklama da İçişleri Bakanı Soylu'dan geldi. Çok üzüldüklerini ifade eden Soylu, olaya ilişkin operasyonların başladığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Hükümetten açıklama üstüne açıklama

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, dün akşam HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesinin cenazesinde yaşanan olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu. Bozdağ, "Bu saldırıyı kınıyor ve yapanları lanetliyorum. Bu çirkinliği yapan şahıslarla ilgili adli tahkikat başlatıldı. Adli yargı önünde yaptıklarının hesabını vereceklerdir" dedi.

Bozdağ'ın açıklaması şöyle: Öncelikle merhumeye Allah'tan rahmet diliyorum. Olan hadiseyi kabul etmek mümkün değil. Dinimize, geleneklerimize uymayan bir davranış. Kabul etmemiz mümkün değil. 20-25 kişilik bir grup bu davranışı yapıyor. Polisimiz olay yerinden uzaklaştırıyor. Aile cenazeyi defnetmekten vazgeçiyor. Ailenin kararına saygı duyulacağı açıklaması yapıldı. Cenazenin mezarlıktan çıkarılması 20-25 kendini bilmez kişi tarafından yapılmış bir iş değildir. Bunları savunmak için söylemiyorum ama kamuoyunda sanki böyle bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Bunun yanlışlığını ifade etmek için özellikle vurgulamak istiyorum. Çünkü ona böyle bir şey yapılması daha da büyük bir çirkinlik, saygısızlık olur. Büyük bir suç olur.

Bizim inancımıza göre insanların ölümünden sonra defnedileceği yerlerde yapılması gereken işler bellidir, onun dışında yapılacak şeyler inancımızın da tasvip etmediği, doğru görmediği şeylerdir. Toplumumuzu gerecek, insanlarımız arasındaki kardeşlik hukukunu zedeleyecek böylesi saygısız davranışlardan uzak durmak lazım. Bu tür davranışların kimseye bir faydası yok.

Aksine terör örgütlerini mutlu edecek, toplumu birbirine düşürmek isteyen çevrelerin arayıp da bulamadığı şeylerdir. Milletimizin her ferdinin uyanık olması ve bu kişilerin yapacakları şeylerin kuvveden fiile geçmeden engel olması gerekir. Bir kere daha bu saldırıyı kınıyor ve yapanları lanetliyorum. Bu çirkinliği yapan şahıslarla ilgili adli tahkikat başlatıldı. Adli yargı önünde yaptıklarının hesabını vereceklerdir.

BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

Konuya ilişkin bir açıklama da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi. Bakan Soylu, yaşananlardan dolayı çok üzgün olduklarını belirterek, olayın failleri hakkında gözaltı işlemlerinin başlatıldığını söyledi. 

Yorumlar