Hükümete maaş tepkisi

Türk Tabipleri Birliği ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, ortak basın açıklaması yaparak ücretlerinin eridiğini bildirdi.Basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “2013 yılında Hükümet ve yandaşı Memur-Sen’in imzaladığı...

Google Haberlere Abone ol
Hükümete maaş tepkisi

Türk Tabipleri Birliği ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, ortak basın açıklaması yaparak ücretlerinin eridiğini bildirdi.

Basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “2013 yılında Hükümet ve yandaşı Memur-Sen’in imzaladığı 2014 ve 2015 yıllarını kapsayan toplu sözleşmenin sonuçları kamu emekçileri aleyhine daha mürekkebi kurumadan ortaya çıkmaya başlamıştı. Hükümetle iki yıllığına toplu sözleşmeye imza atan Memur-Sen yüzdelik zam yerine 123 TL seyyanen zamla yetinip enflasyon farkından yararlanmayı toplu sözleşme maddesine eklemeyince ücretlerimizdeki erime gözle görülür, hissedilir olmaya başladı. Haziran ayı enflasyonu beklentilerin üzerinde yüzde 0,31 artarken Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre altı aylık enflasyon yüzde 5,7 olarak belirlendi. Ve böylece kamu emekçilerinin aldığı zam ilk altı ay için yüzde 3’ün altında kaldığı için 61 TL ile 235 TL arasındaki enflasyon farkının kamu emekçilerinin cebine girmesi engellenerek toplu 'satış' sözleşmesinde milyonlarca kamu emekçisinin ve emeklinin hakları bir kez daha gasp edilmiş oldu."

AKP-Memur Sen mutabakatının, milyonlarca kamu emekçisinin hak ve özgürlüklerini toplu olarak gasp ettiği savunulan açıklamada "Sağlık ve sosyal hizmet alanında örgütlü bulunan sendika, dernek ve odalar olarak ücretlerimizin iyileştirilmesi ve ek ödemelerimizin emekliliğe yansıtılması için bugüne kadar yürüttüğümüz mücadelemizi büyüterek yolumuzda yürüyeceğiz.” denildi.

CİHAN

Yorumlar