"Hükümet Suriyelilerle ilgili resmi bir rakam bile vermekten aciz"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Edip Semih Yalçın, Suriyelilerle ilgili olarak hükümetin istatistiksel, resmi bir rakam bile vermekten aciz olduğunu söyledi. Yalçın, “1 milyonun üzerinde sadece...

Google Haberlere Abone ol
"Hükümet Suriyelilerle ilgili resmi bir rakam bile vermekten aciz"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Edip Semih Yalçın, Suriyelilerle ilgili olarak hükümetin istatistiksel, resmi bir rakam bile vermekten aciz olduğunu söyledi. Yalçın, “1 milyonun üzerinde sadece Suriyeli göçmenin olduğu söyleniyor. Biz dahi bölgenin milletvekili olarak somut rakamları elde etmekte doğrusu güçlük çekiyoruz.” dedi.

Yalçın, partisinin il ve ilçe teşkilatlarının yeni belirlenen yönetim kurullarında yer alan isimlerle iftarda bir araya geldi. Cumhuriyet Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen iftarda, basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını da cevaplandıran Yalçın, 10 Ağustos’ta gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçimlerine değindi. 10 Ağustos’un, bundan sonraki süreçte ülkenin gidişatı ile ilgili yakından alakalı olduğuna vurgu yapan Yalçın, “Ülkede sadece Cumhurbaşkanı adayı tespit edilmeyecek, onunla birlikte tartışılan ve yönlendirilmeye çalışılan rejimin nereye gideceği hususu oylanacak halkımız tarafından. MHP bu seçim sürecinde üstüne düşen görevi aktif bir şekilde yerine getirmiştir. Sayın genel başkanımızın çatı aday önerisiyle ortaya toplumsal bir mutabakatın konması gerçeğini ifade ettik. Bu noktada da diğer partilerin bu önerimizi kabul görmesiyle, desteklemesiyle birlikte bir aday çıkıverdi. Bu zannediyorum Türk siyasi tarihinde ilktir. Bunu önemsememiz gerekir. Toplumun da bunu önemsediği kanaatindeyiz. MHP başta olmak üzere, diğer siyasi partilerimizin ortaya koyduğu bu büyük uzlaşı, bundan sonraki süreçte, özellikle de 10 Ağustos tarihinde halkımız tarafından oylanacaktır. Halkımızın vereceği rey beyanıyla bir irade ortaya çıkacaktır. Biz bu noktada umutluyuz. Sayın İhsanoğlu’nun Türk milleti tarafından sevileceğini, destekleneceğini düşünüyoruz. Bu ülkenin geleceği noktasında hayırlara vesile olacağı kanaatindeyiz.” ifadelerini kullandı.

“TOPLUMSAL HAREKETLENMENİN MEYDANA GELMESİ TEHLİKELİ”

Son günlerde Suriyeliler ile Türk vatandaşlar arasında yaşanan gerginliklerle ilgili de konuşan Yalçın, hükümete eleştiriler yöneltti. Toplumsal hareketlenmenin meydana gelmesinin tehlikeli olduğunu aktaran Yalçın, “Bu, bizler ve geleceğimiz açısından üzücüdür. Ancak şu gerçeği de görmemiz lazım. Yaklaşık 2,5 yıldır Suriye meselesi gündemdedir. Bu meseleyle alakalı olarak, hükümetin, siyasi iktidarın dış politikada uyguladığı tüm icraatlar iflas etmiştir. Tıpkı, daha önce Irak politikasında olduğu gibi, Suriye ile ilgili ortaya koyduğu politika sırf sorunlu bir politika haline gelmiştir. Sadece güney illerimiz değil, Türkiye’nin bugün çevresindeki bütün dostlarıyla ilişkileri hemen hemen sıfır noktasındadır. Bu bir acizliktir, bu anlamda dış politika iflasıdır. Bizim özelde ilimizi ilgilendiren husus ise bugüne kadar hükümetin göçmenlere veya mültecilere, bu garip insanlara, muhtaç insanlara kucak açmasıyla birlikte bir sistematik çalışmayı yerine getirmediğidir. Biz misafirperver bir halkız. Hep birlikte bu insanların dertlerine derman olmak durumundayız. Bu doğrudur. Ancak, bunun dizaynını yapacak organizasyonu gerçekleştirecek hükümet olmalıydı. Siyasi iktidar 2,5 yıldır bütün bu tedbirleri almadığı gibi Türkiye’yi de bu felaketin içine çekmek durumunda kalmıştır. Yani felaket bir noktada sınırımızdadır, kapımızdadır, eşiğimizdedir.” diye konuştu.

“BU HUSUS SOSYAL YAPIMIZI DEĞİŞTİRME NOKTASINA GELMİŞTİR”

Yaşanan meselenin başta Gaziantep olmak üzere, bu bölgedeki illerin demografik yapısının değişmesine kadar geldiğini dile getiren Yalçın, şunları kaydetti: “Bununla da kalmamış, sosyal yapımızı değiştirme noktasına gelmiştir bu ilişkiler. Suriyeli vatandaşların bu bölgelere gelmesi. Daha da önemlisi siyasi sıkıntılar meydana gelmektedir. Daha da felaket olanı, ahlaki açıdan çok sıkıntılı şeyler hissetmeye başladık. Bu, yapımızı bozar. Bu genlerimizle oynamak demektir. Gaziantep bu anlamda bu tehlikelere maruz kalan çok ciddi bir ilimizdir. Acilen hükümetin tedbir alması gerekir. Suriyelilerin bu denli sokağa atılmak suretiyle, onların dilenmelerine müsaade edip de, kendi insanımızı da onları da rahatsız etmenin bir gereği yok. Bu başıbozukluk bırakın sadece Gaziantep’i, İstanbul’a kadar, diğer illerimize kadar gitmiş durumdadır. Dış politikada bir şey yapamayan hükümetten iç politikada böyle bir tedbir beklemek belki hayalci bir yaklaşımdır ama şuanda sorumlu olan siyasi iktidardır.”

CİHAN

Yorumlar