"Hükümet KPSS'siz atamanın önünü açacak"

Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, dershane tasarısı ile hükümetin KPSS'siz atamanın önünü açacağını iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
"Hükümet KPSS'siz atamanın önünü açacak"

Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, dershane tasarısı ile hükümetin KPSS'siz atamanın önünü açacağını iddia etti.

Bursa’da eğitimciler, kamuoyunda ‘Dershane yasa tasarısı’ olarak bilinen tasarıya tepki göstererek AK Parti İl Başkanlığı önüne siyah çelenk bıraktı.

Şehreküstü Meydanı'nda toplanan Türk Eğitim-Sen üyesi memurlar, slogan atarak tasarıya tepki gösterdi. Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, “Asla kabul edemeyeceğimiz hususu barındıran yasa tasarısını şiddetle kınıyoruz, reddediyoruz ve kabul etmiyoruz. Öğretmen atamalarında karar mercii yandaşlar olacak. Siyaseten atanmış vali, siyaseten atanmış bürokratlar oturup karar verecek." dedi.

Yasanın onaylanması halinde kötü sonuçların ortaya çıkacağına dikkat çeken Türkoğlu, şöyle devam etti: "Bu yasa geçtiği taktirde, önümüzdeki Haziran ayına kadar kukla milli eğitim müdürü oturacak, önüne konulan listeyi onaylayıp valiye götürecek. Vali hiçbir okul müdürünü dinlemiş mi, kimi tanır. Yandaş sendika şimdiden gizli gizli liste oluşturduğunu yayıyor eğitim camiasına. Oluşturun, sizin kültürünüz bu. Liyakat, demokrasi sizin sadece dilinizde oldu. Hep arka planlarda yaptınız bunu. Türk eğiticisinin bu memuru köleleştiren, memuru kaldırıp yerine hükumet cariyesini getiren iğrenç tasarıyı kabul etmeye hiç niyeti yoktur. Biz bunu kabul etmeyeceğiz. İş güvencesini ortadan kaldıran stajyerlikten sonra yeniden sınav koyan sistem 657’yi ortadan kaldırmak demektir. Bizdense kadroya alacağız, bizden değilsen almayacağız’. Bu kanuna aykırıdır. KPSS’siz öğretmen atamanın önünü açıyor. Sadece bizimle değil milletin çocuklarının geleceğiyle oynanıyor, okullar artık siyasallaşacak."

Bu yasa ile okulların da durumunun iyi olmayacağına dikkat çeken Selçuk Türkoğlu, "Okullara fitne girecek, siyaset girecek, onun, bunun adamlı girecek. Bursalılar yarın okullara çocuklarına göndermesinler. En doğal hakkımız olan grev hakkımızı kullanacağız. Türkiye genelinde iş bırakıyoruz. Tasarı devam ettikçe eylemlerimiz de en üst seviyede sürecek." şeklinde konuştu.
Açıklamanın ardından memurlar, AK Parti İl Başkanlığı önüne siyah çelenk bırakıldı. CİHAN

Yorumlar