"Hukukçular olarak, üstünlerin hukukunu değil hukuku üstün kılmalıyız"

Manisa Hukukçular Derneği (MAHDER) Başkanı Sadettin Yılmaz, hukukçular olarak ülkedeki üstünlerin hukukunu değil hukuku üstün kılmaları gerektiğini söyledi.MAHDER tarafından Anemon Otel'de düzenlenen iftar programında konuşan Başkan Yılmaz,...

Google Haberlere Abone ol
"Hukukçular olarak, üstünlerin hukukunu değil hukuku üstün kılmalıyız"

Manisa Hukukçular Derneği (MAHDER) Başkanı Sadettin Yılmaz, hukukçular olarak ülkedeki üstünlerin hukukunu değil hukuku üstün kılmaları gerektiğini söyledi.

MAHDER tarafından Anemon Otel'de düzenlenen iftar programında konuşan Başkan Yılmaz, Türkiye ve bölgemizde yaşanan olaylar sebebiyle İslam aleminin Ramazan'a çok büyük acılarla girdiğini kaydetti. Yılmaz, Mayıs ayında Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen ve 301 kişinin şehit olduğu maden ocağı faciasının yürekleri dağlarken, bugünlerde İsrail Gazze'yi bombalayarak onlarca insanı katlettiğini, Suriye'de, Irak'ta, Doğu Türkistan'da yaşanan saldırılarla Müslümanların bir kez daha kan ve gözyaşına boğulduğunu, binlerce kişinin hunharca öldürüldüğünü, binlerce kişinin açlık ve yoksulluğa mahkum edildiğini ifade etti.

Yılmaz, canlarını kurtaranların yerlerinden ve yurtlarından sürüldüğünü, insanların can, mal, namus ve inançlarının ayaklar altına alındığını kaydetti.

Yılmaz, "Bunca insan hak ve özgürlük ihlallerinin olduğu bugün ise ne acıdır ki, 10 Temmuz Dünya Hukuk Günüdür. Bunca hukuksuzluğun mimarı olan batı medeniyetinin, sözde barışı ve adaleti sağlamak için belirlediği bir gün. Ancak gelin görün ki, gelişmiş ülkeler ve batı için var olan hukuk, diğer yoksul ülkelere hiç uğramamaktadır. Hukuk tanımamazlık, çifte standart,güçlünün güçsüzü ezmesi dünyada sürekli adaletsizliği ve hukuksuzluğu doğurmaktadır." dedi.

Yılmaz, son yıllarda bölgemizde yaşanan toplumsal krizlerin, siyasi ve askeri gerilimlerin, müslümanlar arasında mezheplere dayandırılmak istenen çatışmaların, bölgenin, hatta İslam dünyasının güvenliğini tehdit eder duruma geldiğini bildirdi. Yılmaz, inananlar arasında nifak tohumları ekerek, birlik ve beraberliği yok etmek, barış ve huzur ortamının oluşmasına mani olmanın bu şer güçlerin en büyük hedefi olduğunu kaydetti.

Ülkece yaşanan bu olaylardan ders çıkarması gerektiğinin altını çizen Yılmaz, "Yüzyıllardır bu coğrafyada birlikte yaşayan bir millet olarak birlik beraberliğimizi, hoşgörü, vicdan ve merhamet duygularımızı, siyasi, mezhepsel ve etnik sebeplerle yok etmemeliyiz. Barış içinde ve kardeşçe yaşayabilmemiz için insanlar arasındaki farklı düşünce ve fikirleri her biri farklı renk ve desen olarak görmeli, empati yeteneğimizi geliştirerek, olaylara geniş yönden bakabilmeyiz. Çünkü hayat bize şuradan bak demiyor, her yönden bak diyor. Türkiye'nin arzuladığı hedeflere ulaşabilmesi, aydınlık yarınlara daha güvenle gidebilmesi için evrensel değerlere sahip çıkan, bütün inanç, düşünce ve kültür gruplarına eşit mesafede, özgürlükler ve demokrasinin, insan hak ve özgürlüklerinin kesin teminat altına alındığı, her türlü vesayetten uzak bir Türkiye ile mümkündür. Bunun için biz hukukçular olarak ülkemizde üstünlerin hukukunu değil hukuku üstün kılmalıyız. Adalet, eşitlik, insan hakları ve adil yargılanma ilkelerini esas alıp, mahkemelerin her tür kaygıdan uzak, eşit ve bağımsız karar vermesi için çaba sarf etmeli, mesleğin bağımsızlığını ve onurunu korumalıyız." diye konuştu. Yılmaz, Manisa Hukukçular Derneği olarak dünyanın ve Türkiye için barış, huzur ve kardeşliğin hakim olacağı günlerin yakın olduğuna gönülden inandıklarını kaydetti.

İftara Hakimler ve Sacılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyesi İsmail Aydın, Manisa Baro Başkanı Zeynel Balkız, Turgutlu Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Sönmez, MAHDER Başkanı Sadettin Yılmaz, dernek yönetim kurulu üyeleri ve avukatlar katıldı. CİHAN

Yorumlar