Hukukçular Derneği: Yeni düzenleme ile yeniden yargılanma doğru olmaz

Hukukçular Derneği Genel Başkan Yardımcısı Adem Yıldırım, yeniden yargılamayı gündeme getiren Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun rol kapma peşinde olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Hukukçular Derneği: Yeni düzenleme ile yeniden yargılanma doğru olmaz

Hukukçular Derneği Genel Başkan Yardımcısı Adem Yıldırım, yeniden yargılamayı gündeme getiren Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun rol kapma peşinde olduğunu söyledi. Yıldırım, "Ben yeni düzenleme ile yeniden yargılanmanın doğru olmadığını düşünüyorum. 311. madde yeterli." dedi.

Adem Yıldırım, Moral FM’de Sabah Gündemi'nde yargı konusundaki tartışmalara değindi. Barolar Birliği Başkanı’nın yeniden yargılanmadan kastının 'emredici bir düzenleme ile içeride tüm mahkumları ve henüz şüpheli konumda olan hakkında karar verilmemiş olan tutuklukluların bir an evvel tahliyesine yönelik' olduğunu ifade eden Yıldırım, "Hükümeti yargıya müdahale ile suçlayan Barolar Birliği’nin emredici bir düzenleme ile yargıya müdahale edilmesini bir yere sığdıramıyorum." dedi. Yıldırım, yeniden yargılamaların sadece Ergenekon, Balyoz ve 28 Şubat davaları ile gündeme gelmesinin yanlış olduğunu ifade ederek, "Şahsa yada gruplara özel bir düzenleme yapılamaz." diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar