Hukukçu Doç. Dr. İpek: Kimse bu polisleri sahipsiz sanmasın

Zirve Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Yardımcısı Doç. Dr. Aydın İpek, Büyük Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu'nda görev alan polislere yönelik sahur vakti yapılan operasyon hakkında, “Biz hukukçular olarak...

Google Haberlere Abone ol
Hukukçu Doç. Dr. İpek: Kimse bu polisleri sahipsiz sanmasın

Zirve Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Yardımcısı Doç. Dr. Aydın İpek, Büyük Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu'nda görev alan polislere yönelik sahur vakti yapılan operasyon hakkında, “Biz hukukçular olarak hukuku savunmaya her zaman devam edeceğiz. Kimse bu polisleri sahipsiz sanmasın. Bizler vatan soyanları savunan hukukçular değil, vatanseverleri savunan hukukçularız.” dedi.

Artık anayasanın bağımsızlığından söz edilemediğini belirten Yard. Doç. Dr. Aydın İpek, 1876 tarihli Kanuni Esasi'de yer alan maddelerden örnekler vererek, günümüzde hukukun bağımsızlığını kaybettiğini söyledi. İpek, “Bizim ilk Anayasamız olan 1876 tarihli Kanuni Esasi'de 85. maddede, 'Her dava ait olduğu mahkemede görülür. Şahıslar ile hükumet arasındaki davalar normal mahkemelerde görülür.' Şu anki düzenleme ile vatan soyanları çıkaran hakimler, savcılar, vatan seven polisleri içeri tıkmak için oluşturulan Sulh Hukuk Hakimliği'ne yerleştirildi. Her davanın ait olduğu mahkemede görülme kuralı ortadan kaldırıldı. Sulh Hukuk Hakimliği Mahkemelerini bilerek kurdular.” diye konuşu.

Kanuni Esasi'nin 85. maddesini hatırlatan İpek, “Mahkemeler her türlü müdahelâttan azâdedir. Yani mahkemelere karışılamaz deniliyor. Günümüzde ise yürütmenin başındaki insanlar yargıya müdahale ederek, deliller oluşturuluyor. Yargıya, açık bir müdahale var. Artık yargı bağımsızlığı kalmamıştır.” ifadelerine yer verdi.

'VATAN SOYDUKLARI İDDİA EDİLENLER BODRUM'DA TATİL YAPIYOR, ONLARI ARAŞTIRAN POLİSLER İÇERİ ALINIYOR'

Soruşturmanın içeriğinin gizlenmesi yönünde yasalar çıkarıldığına dikkat çeken İpek, şunları kaydetti: “Meclis şimdi kimse soruşturmanın içeriğini öğrenmesin diye yasa çıkarıyor. Vatan soyanlarla ilgili soruşturmaları biz öğrenelim, ama vatanseverlerle ilgili soruşturmaları yürütecek avukatlar öğrenmesin diye yasa çıkarılıyor. Bize hukukta en başta öğretilenlerin başında en büyük zulüm kanun adı altında yapılan zulümdür. Vatan soydukları iddia edilenler Bodrum'da tatil yapıyor, ama onları araştıran vatansever polisler içeri alınıyor. Bunlar da kanunla yapılıyor.”

'Zulme taraftar olanlar da bunun tokatını yer' diyen İpek, “Kimse bu polisleri sahipsiz sanmasın. Bizler vatan soyanları savunan hukukçular değil, vatanseverleri savunan hukukçularız.” ifadesini kullandı.

Yolsuzluk operasyonlarını yapan polisleri kamuoyunda itibarsızlaştırmak için bilinçli yapılan bir operasyon yapıldığını belirten hukukçu İpek, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Sahur vakti kelepçe ile emniyete götürülen polisler, kaçmak isteselerdi aradan geçen 7 ay içerisinde kaçarlardı. Bu polisler zaten devletine, milletine, kanunlarına inanmış insanlar. Bu insanlar yeri geldiğinde vatan için ölmeyi göze almış insanlar. Bu insanlar neden korksunlar. Bu kişiler hırsız, değil, suça karışmış değil, yargı bağımsızlığını çiğnemiş değil. Emniyete kelepçeli bir halde götürülürken yüzlerinde biz bu vatan için gerekirse hapse de gireriz ifadesi vardı. Polisler kendileri geliyor, dışarı kelepçeli çıkarıyorlar. Yolsuzluk operasyonlarını yapan polisleri kamuoyunda itibarsızlaştırmak için bilinçli yapılan uygulamalar.” CİHAN

Yorumlar