Hüdavendigar Parkı, yürüyüş yapanların gözdesi olacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan ve çalışmaları tamamlanma aşamasına gelen 510 bin metrekarelik Hüdavendigar Kent Parkı, Başkan Altepe’nin de katıldığı sağlıklı yaşam yürüyüşüne ev sahipliği yaptı....

Google Haberlere Abone ol
Hüdavendigar Parkı, yürüyüş yapanların gözdesi olacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan ve çalışmaları tamamlanma aşamasına gelen 510 bin metrekarelik Hüdavendigar Kent Parkı, Başkan Altepe’nin de katıldığı sağlıklı yaşam yürüyüşüne ev sahipliği yaptı. Başkan Altepe, içinde yürüyüş yolları, gölet, yüzme havuzu ve spor tesislerinin de bulunduğu Bursa’nın en büyük parkının aynı zamanda bir sağlıklı yaşam merkezi olacağını söyledi.

Hüdavendigar Kent Parkı, şimdiden sportif buluşmalara ev sahipliği yapmaya başladı. Osmangazi ve Nilüfer ilçeleri arasındaki 510 bin metrekarelik Hüdavendigar Kent Parkı, dikilen 15-60 yaş arasındaki ağaçlarla yemyeşil bir görüntüye bürünürken, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, parkta düzenlenen sağlıklı yaşam yürüyüşüne katıldı. Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği yürüyüşte Başkan Altepe, yağmura rağmen park çevresinde üç tur attı.

Spor alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, tenis kortları ve bir de göleti bünyesinde barındıran parkın ayrıcalıklı bir yaşam alanı olacağını dile getiren Başkan Altepe, "Hüdavendigar Kent Parkı, Bursa’nın en büyük parkı oluyor. Diktiğimiz yetişkin ağaçlar sayesinde yeni bir park alanından öte 10-15 yıllık bir park görüntüsüne sahip. Sadece çevredeki 200 bine yakın vatandaşımızın yürüme mesafede ulaşabileceği bu park bölgeye nefes aldıracak. Çalışmalar tamamlandığında her türlü sportif aktiviteyi burada gerçekleştirmek mümkün olacak. Biz de bugün sağlıklı yaşam yürüyüşü düzenleyerek, bir anlamda sportif aktiviteleri başlatmış olduk. Sağlık Bakanlığımızın da önemle üzerinde durduğu sporun toplumun tüm kesimlerine yayılması yönündeki etkinliklerimiz devam edecek." dedi.

Yürüyüşün ardından vatandaşlara Büyükşehir Belediyesi tarafından çorba ikram edildi. CİHAN

Yorumlar