HÜDA PAR'dan PKK'ya: Daha kaç bin insan ölmeli?

PKK'nın halkı kendi ideolojisi doğrultusunda ölüme ve zulme maruz bıraktığını belirten HÜDA PAR, ölüm makineleri olarak tanımladığı örgüte seslenerek, "Kaç bin insan ölse tatmin olacaklar?" diye sordu

Google Haberlere Abone ol
HÜDA PAR'dan PKK'ya: Daha kaç bin insan ölmeli?

PKK'nın Doğu ve Güneydoğu'da ölümlere neden olan 'çukur siyaseti'ne tepki gösteren HÜDA PAR, "Her gün yeni bir başkaldırı ve isyan çağrısı ile yeni ölümler ve mağduriyetler için çabalayan kana doymaz bu ölüm makineleri, kaç bin insan ölse tatmin olacaklar?" diye sordu.

Parti genel merkezi tarafından yapılan açıklamada, çukur kazılarak barikat kurulan şehirlerde yaşananlara değinildi. Açıklamada şöyle denildi: PKK’nin Varto, Nusaybin ve Silvan teşebbüslerinin ardından Sur, Cizre ve Silopi ilçelerini harabeye çeviren çukur siyaseti, yüzlerce ölüm, binlerce yaralanma, on binlerce yıkım, göç ve sefalet tablosunun oluşmasına sebebiyet vermiştir.
    
Tarafı olmadığı ve istemediği bir çatışma ortamında iki ateş arasında kalan halkımız, gençlerini ideolojik ütopyalar uğruna ölüme sürükleyen kandil şeflerinin hedefinde olmaya devam etmektedir. Halk nezdinde bir karşılığı olmasa da her gün yeni bir başkaldırı ve isyan çağrısı ile yeni ölümler ve mağduriyetler için çabalayan kana doymaz bu ölüm makineleri, kaç bin insan ölse tatmin olacaklar? 40 yıla yakın bir süredir halkımıza, kan, ölüm, zindan, gözyaşı, işkence ve zorunlu göç dışında ne yaşatmış ve ne tattırmışlar ki hala biraz daha fazlasını istemeye yüz bulabiliyorlar.

Devletin ırkçı, inkârcı ve yasakçı politikalarının ürünü olanların, benzeri politikaların uygulayıcısına dönüşmesi, ancak sebep ve sonucun birbirinden beslenmesiyle açıklanabilir. Halkımız, görmeye başladığı bu gerçeği unutmamalı ve kendisine bu zulmü yaşatanlara prim vermemelidir.

Yorumlar