HÜDA-PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Halkın malını çalanlardan hesap sorulmalı

Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, halkın malını çalan ya da zimmetine geçirenlerden hesap sorulması gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
HÜDA-PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Halkın malını çalanlardan hesap sorulmalı

Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, halkın malını çalan ya da zimmetine geçirenlerden hesap sorulması gerektiğini söyledi. Yapıcıoğlu, “Bu operasyonu yapanların amacı farklı olsa bile bu husus yapılan yolsuzlukların ve rüşvetin üzerine örtme gerekçesi yapılamaz. Varsa yolsuzluk ve rüşvet olayları ucu kime ulaşırsa ulaşsın mutlaka üzerine gidilmeli. Halkın malını çalan ya da zimmetine geçirenlerden hesap sorulmalıdır.” dedi.

    HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Diyarbakır İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. Şırnak’ın Uludere ilçesinde 2 yıl önce meydana gelen olayda 34 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili değerlendirmelerde bulunan Yapıcıoğlu, “Malumunuz olduğu üzere iki yıl önce Roboski'de bir katliam yaşandı. Çoğunluğu çocuk denecek yaşlarda 34 masum sivil, savaş uçaklarından atılan bombalarla parçalanarak katledildi. Bu katliamı bir insanlık suçu olarak değerlendiriyoruz. Bu katliam, Kürdistan'da yapılan ilk katliam değildi. Terörle mücadele adı altında sivil ve masum halka karşı sayısız hukuk ve insanlık dışı uygulamalara imza atıldığı bugün artık herkesin kabulüdür.” dedi.

    "KAMU KURUMLARI HIRSIZLIK YAPANLARDAN TEMİZLENMELİDİR"

    İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yaptığı rüşvet ve yolsuzluk operasyonuyla ilgili ise Yapıcıoğlu şunları söyledi: “Yargıya müdahale eskiden beri var. Yargının bir silah olarak kullanılması yeni bir şey değil. Şuan yargıya müdahale amacı olsun ya da olmasın böyle bir görüntü vardır. Bu operasyonu yapanların amacı farklı olsa bile bu husus yapılan yolsuzlukların ve rüşvetin üzerine örtme gerekçesi yapılamaz. Varsa yolsuzluk ve rüşvet olayları ucu kime ulaşırsa ulaşsın mutlaka üzerine gidilmeli. Halkın malını çalan ya da zimmetine geçirenlerden hesap sorulmalıdır. Yargı ve kolluğun muhalifleri sindirme ve siyasi tasfiye aracı haline getirildiği gerçeği, yolsuzlukların üstünü örtme gerekçesi yapılmamalıdır. Başta siyasi partiler ve kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere toplum hırsızlık ve yolsuzluk yapanlardan temizlenmelidir. Hiçbir grup veya parti kendini vazgeçilmez ve dokunulmaz görmemelidir.”

    "DİNDAR İNSANLAR 2 TARAFINDA HEDEFİNDE"

    Yapıcıoğlu, nisan ayında Dicle Üniversitesi'nde Kutlu Doğum etkinliği afişleri asmak isterken PKK’lı grupların saldırısına uğrayan ve daha sonra haklarında dava açılan Bilge Gençlik Kulübü üyesi 5 öğrenciye 3’er hapis cezası ve 6’şer bin TL para cezası verildiğini belirterek “ 22 Aralık günü partimizin Silopi ilçesi yöneticisi Salih Gök’ün evine kimliği belirsiz kişilerce el bombası atıldı. Geçmişten günümüze İslami değerleri yüceltme gayretinde olan Müslümanlar, sürekli bir yandan devletin laik, Kemalist, tek tipçi zihniyetinin baskı ve zulümlerine uğramış, diğer yandan PKK’nın sindirme ve yok etme politikalarının hedefi haline gelmişlerdir. PKK ve uzantısı çetelerin taşlı, sopalı, molotoflu ve bombalı saldırılarına karşı, devlet eliyle operasyon adı altında yapılan tahkir ve karalamalar, verdikleri kararlarla meşruiyeti tartışmalı hale gelen mahkemelerce, hukuksuz gerekçelerle verilen hapis cezaları, İslami bir şahsiyet ve toplum oluşmasını engellemeye matuf beyhude çaba ve teşebbüslerdir. Sözünü ettiğim her üç olay birbirinden bağımsız ve ilgisiz değildir. Küresel çaplı büyük bir operasyonun parçaları veya etaplarıdır. Allah'ın izniyle sonuçsuz kalacak ve karanlık odakların arzuladıkları sonuçları doğuramayacaktır.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar